180410 Elfsborgs målvakt David Olsson under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och Halmstad den 10 april 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

U21: Viktig seger för Elfsborg borta mot Häcken

Publicerad: 2018-05-15 21:24, Uppdaterad 2018-05-15 21:31

På tisdagskvällen var det ny match mellan BK Häcken och IF Elfsborg, denna gång i U21 Allsvenskan Södra. Elfsborg visade sig starkast under kvällen och kunde vinna med 3-0.

Näst sista matchen i vårsäsongen av U21 Allsvenskan Södra stod på schemat när Elfsborg återigen tog bussen till Hisingen och Bravida Arena. Hemmalaget Häcken hade inför matchen varit oerhört starka i U21 Allsvenskan med fem segrar och en oavgjord match, vilket hade gett 16 poäng, hela sex poäng före tabelltvåan. Dessutom 21-3 i målskillnad så det var en tuff och svår uppgift Elfsborg hade.

För Elfsborgs del kom man senast från en oavgjord match på bortaplan mot Helsingborg och laget hade tagit sju poäng på de fem matcher Elfsborg spelat. Viktigt att ta poäng sista matcherna då de två sämst placerade lagen efter sista omgången spelad, byts ut mot de två bästa i U21 Superettan. Detta i en tabell som är tämligen jämn i mellanskiktet.

Elfsborg började matchen med att sätta direkt press på Häcken och man ville visa att man ville vinna matchen från minut ett. Man vann mycket boll under halvlekens gång och med förstärkning ifrån Per Frick som var på topp idag och stångades matchen igenom fick man ytterligare tyngd till anfallet. Arian Kabashi som gjorde sin andra match på två dagar mot Häcken var rivig och fick två superlägen i första halvlek och blev målskytt på ett av dem när han fick en fin yttersida av Jesper Karlsson och ledningsmålet var ett faktum. Elfsborg trummade på och kom gång på gång in bakom Häckens backlinje och Per Frick kunde också utöka ledningen till 2-0 i slutet på halvleken efter ett bra förarbete av Jesper Manns och nyss nämnda Arian Kabashi.

Under andra halvlek dödade Elfsborg matchen när Jesper Karlsson fick på en riktig fullträff utanför straffområdeskanten. Bollen seglade rätt in i krysset och 3-0 till Elfsborg. Efter målet tappade man lite aggressivitet i matchen men lite byten satte ordningen igen och Elfsborg pumpade på och kunde styra undan de flesta chanserna som Häcken hade. Man försökte pressa ut hemmalaget på kanterna och sett till hela matchen så var det inget snack om vilket lag som gick segrande ur denna tuffa match. Viktig seger för Elfsborg i kampen om slutspelsplats.

Tränare Janne Mian var naturligtvis väldigt nöjd efter segern:
– Vi jobbar bra hela matchen igenom med bra inställning och bra standard och med A-lagsspelarna får vi extra tyngd. Våra unga spelare visar att dem vill och kan. Väldigt nöjd med hur vi sköter backlinjen med Gustav Henriksson och Mattias Özgün. Per Frick kommer hit med och sliter och stångas matchen igenom, det visar och manar på de andra killarna med. Det var en härlig seger.

Folksam U21 Allsvenskan södra
BK Häcken – IF Elfsborg 0-3 (0-2)
Mål: Arian Kabashi, Per Frick, Jesper Karlsson
Laguppställning, IF Elfsborg: David Olsson – Jesper Manns, Filip Schyberg, Gustav Henriksson, Mattias Özgün – Emir Bajrami, Anton Thorsson, Noel Jonsson, Jesper Karlsson – Per Frick, Arian Kabashi

 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer