Elfsborg gick vidare till kvartsfinal efter ett sent avgörande mot Hestrafors IF på bortaplan. 

Senior-DM, eller Intersport Cup som är namnet för tävlingen, hade kommit till åttondelsfinal för IF Elfsborg. 1/16-delfsfinalen vann gulsvart mot IFK Tidaholm på bortaplan, 1/32-delsfinalen mot Kronäng spelades redan i slutet av mars och där vann Elfsborg med 4–0. Nu var det dags för Hestrafors IF på Bollevi.

Det blev en jämn och tajt match mellan Hestrafors A-lag och IF Elfsborgs U-trupp, bestående mest av spelare som till vardags spelar i U19 Allsvenskan, spelade jämnt hela matchen men det var Elfsborg hade taktpinnen. Marcus Ejerblad gjorde 1–0, Hestrafors kvitterade, Ejerblad gjorde 2–1 och Hestrafors kvitterade igen. Det var ett faktum fram till 89′ minuten när Noel Jonsson satte dit 3–2 till Elfsborg på ett riktigt drömavslut på halvvolley.

I kvartsfinalen ställs Elfsborg mot vinnaren mellan Lidköpings FK och Vänersborgs IF.

Hestrafors IF – IF Elfsborg 2–3 (1–1)

0–1 Marcus Ejerblad 12′, 1–1 Emil Pettersson 16′, 1–2 Marcus Ejerblad 51′, 2-2 Peter Bengtsson 68′, 2–3 Noel Jonsson 89′

Truppen: 30. Camil Altun (MV), 31. Tim Rönning (MV), 2. Jacob Ejerblad, 3. Mattias Özgün, 5. Johannes Vedin, 7. Anton Thorsson, 8. Joakim Engström, 10. Aleksandar Ceganjac, 11. Samuel Rundqvist, 12. Gustav Henriksson, 13. Eduart Iljazi, 14. Makwan Sawsani, 15. Joel Wiktorsson, 16. Filip Schyberg, 17. Marcus Ejerblad, 18. Noel Jonsson, 19. Nattnael Zerai, 20. Jesper Sandberg Hesselgren