180512 Elfsborgs spelare jublar efter att Jesper Sandberg Hesselgren gjort 1-0 under fotbollsmatchen i U19 Allsvenskan mellan Elfsborg och Kalmar den 12 maj 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

U19 studsade tillbaka direkt

Publicerad: 2018-05-26 23:16

Elfsborg ville upp på vinnarspåret igen efter förra helgens förlust, nu stod Falkenbergs FF för motståndet. 

Gulsvart hade två raka segrar i U19 Allsvenskan Södra innan förra helgens derby på bortaplan mot IFK Göteborg. Elfsborg föll med 1–0 efter en straff i den första halvleken, och fler mål blev det inte. Nu ville Elfsborg upp vinnarspåret igen. Hemmalaget fyra segrar och fyra förluster på de inledande matcherna, likaså två vinster och två förluster vardera på hemma- och bortaplan. Gästande Falkenberg skuggade Elfsborg två poäng bakom, dock hade de tre bortamatcherna slutat med lika många förluster för FFF.

Här var det dock Elfsborg kom ut starkast, tog tag i spelet och pressade Falkenberg långt bak på egen planhalva. När matchen bara var några minuter gammal hade gulsvart skapat två frilägen, utan att förvalta något av dessa. Dock skulle det inte dröja länge innan Prince Isaac Kouame kunde sätta ledningsmålet. Strax därefter ökade Jesper Sandberg Hesselgren på till 2–0, vilket stod sig in i paus.

I andra halvlek var det bortalaget som kom ut starkast, reducerade fyra minuter in i andra halvlek och skapade en del tryck, men fler mål blev det inte, istället kunde Elfsborg sätta 3–1 genom Jesper Sandberg Hesselgren vilket blev förlösande för hela matchen. Elfsborg kunde sedan spela mer kontrollerat och inte känna samma stress. När sedan Aleksandar Ceganjac gjorde 4–1 var det hela klart, ett riktigt fint mål där han avancerade från halva planen och avslutade rakt i krysset.

Tre viktiga poäng och Elfsborg har nu 15 poäng på de nio inledande matcherna. Nästa match spelas på bortaplan mot Mjällby AIF den 3 juni.

IF Elfsborg – Falkenbergs FF 4–1 (2–0)

Mål: 1–0 Prince Isaac Kouame 19′, 2–0 Jesper Sandberg Hesselgren 26′, 2–1 Rami Hajal 49′, 3–1 Jesper Sandberg Hesselgren 54′, 4–1 Aleksandar Ceganjac 72′

Truppen: 31. Tim Rönning (mv), 30. Camil Altun (mv), 2. Jacob Ejerblad, 3. Samuel Rundqvist, 6. Johannes Vedin, 7. Nattnael Zerai, 8. Joakim Engström (K), 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 14. Adrian Zeka, 15. Makwan Sawsani, 16. Anton Thorsson, 17. Aleksandar Ceganjac, 19. Jesper Sandberg Hesselgren

Huvudpartners