Det var en rejäl styrkedemonstration när IF Elfsborgs U-trupp åkte till Hisingen och bärgade tre poäng. 

På onsdagen spelades den näst sista matchen i vårserien av U19 Allsvenskan Södra, en oerhört jämn serie där det är ett flertal lag inblandade ända in i slutspurten för att avgöra vilka som blir topp sju, och därmed får spela höstserien där vinnaren står som SM-guldmedaljörer. Hela sju lag inom fyra poäng ser i dagsläget ut att göra upp om fem platser. Och det kommer bli jämnt. Serien haltar såväl före som efter den här matchen.

Elfsborg låg precis under strecket hade dessutom fler matcher spelade än de omkringliggande lagen. Därmed var det bara fullt fokus på en bra prestation som gällde. Hemmalaget BK Häcken var en stor utmaning, tabelltvåan som tagit 27 poäng på elva matcher, detta efter en oerhört stark vår särskilt på hemmaplan.

Dock skulle det vara gulsvarta IF Elfsborg, för dagen rödvita, som bärgade segern efter en oerhört stark insats. Det var jämnt och tajt, men Elfsborg tog ledningen genom Jesper Sandberg Hesselgren i 26′ minuten, ett resultat som även var halvtidsresultatet. I andra halvlek fortsatte sedan Elfsborg spela bra fotboll, Häcken gick för en kvittering men mot slutet kunde Boråslaget istället punktera matchen. Prince Isaac Kouame ökade på till 2–0 med kvarten kvar och med fyra minuter kvar gjorde Johannes Vedin 3–0 på straff, som också blev slutresultatet.

Sista matchen för IF Elfsborg är mot nästjumbon Ängelholms FF den 17 juni klockan 14.00 på Borås Arena. Dock har den sista omgången spelats först den 30 juni, men vi återkommer med förutsättningar efter sista matchen där Elfsborg har kunnat påverka utgången av den oerhört spännande juniorallsvenskan.

BK Häcken – IF Elfsborg 0–3 (0–1)

Mål: 0–1 Jesper Sandberg Hesselgren 26′, 0–2 Prince Isaac Kouame 75′, 0–3 Johannes Vedin 86′

Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 2. Johannes Vedin, 3. Filip Schyberg, 6. Danijel Ramadanovic, 7. Makwan Sawsani, 8. Tim Stålheden, 12. Marcus Ejerblad, 13. Eduart Iljazi, 16. Anton Thorsson, 17. Aleksandar Ceganjac, 19. Jesper Sandberg Hesselgren
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 5. Joel Wiktorsson, 10. Jacob Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 14. Kevin Holmén, 15. Samuel Rundqvist, 18. Adrian Zeka