Gulsvart seger på dansk mark

Publicerad: 2018-06-29 22:05, Uppdaterad 2018-06-29 23:14

Ett gassande Helsingör bjöd på en oerhört trevlig och somrig träningsmatch där Elfsborg lämnade dansk mark som vinnare efter ett sent segermål av Jesper Karlsson.

Redan klockan 09.00 rullade bussen och 20 stycken spelare mot Danmark, alla med samma mål i sikte: göra sig redo inför den andra halvan av säsongen. Det var ett glatt Elfsborg som kom fram till ”Helsingør Stadion” som beundrade dagens enastående väder. 15.00 körde matchen igång och det var en rejäl press som Helsingör bjöd på direkt. Efter åtta minuters spel producerade Helsingör sin bästa målchans i den första halvleken då bollen klingade till rejält i stolpen inför en chanslös Kevin Stuhr-Ellegaard, som tur var  gick bollen ut till inspark. Simon Lundevall svarade med en oerhört smart frispark men som dessvärre inte hittade in i buren.

När den andra halvleken väl rullade igång så tog det inte lång tid för nyinbytte Per Frick att näta matchens första mål, faktiskt, det tog honom bara drygt en minut. En ny attityd visades från Elfsborg och spelet lossnade på ett oerhört positivt sätt. Helsingör ville däremot inte ge sig och hade en tiominutersperiod där deras offensiv tryckte på ordentligt och fick därmed till slut sin belöning med ett kvitteringsmål  i den 68:e minuten. En oerhört jämn avslutning följde, men i den 88:e kom Alex Dyer fri och avlossade ett kraftigt skott som blockades av en Helsingörsmittback, men som tur var så styrdes bollen vidare till en fristående Jesper Karlsson som kyligt placerade in bollen och därmed säkrade en seger på dansk mark för IF Elfsborg.

En väldigt nöjd Alex Dyer svarade följande: ”Det känns verkligen som om att vi är mycket mer stabilare än förut. Det blev en tuffare match än vad vi hade förväntat oss, torr plan, väldigt varmt och en väldigt tuff motståndare. Men som sin helhet tyckte jag att vi ändå gjorde det bra. Vi kände även också att det är på tiden att vi verkligen visar att vi vill vinna, så med dagens slutresultat hoppas vi att det bevisar just det. Därför var det skönt att vi fick segermålet i slutet då vi verkligen kämpade för att få fram det”.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer