Som tidigare år finns IF Elfsborg givetvis representerade i Gothia Cup, detta år i fyra klasser. 

Det är snart dags för världens största, och mest internationella turnering i ungdomsfotboll – Gothia Cup. Cirka 1700 lag från drygt 80 olika länder deltar och IF Elfsborg representeras av fyra stycken lag. Nytt för i år är att även Alingsås kommer vara spelort för turneringen. Gulsvart kommer representeras i åldersklasserna Boys 12, Boys 14, SEF Trophy samt Gothia Trophy (B17).

Boys 12 – grupp 4

Elfsborgs minsta stjärnor i turneringen kommer att starta sitt första gruppspel på måndagen den 16 juli. Då ställs laget mot engelskt motstånd mot Prep Schools Pumas Red. På tisdagen ställs laget mot AIK FF Gul 2 och på onsdagen inleds dagen med sista gruppspelsmatchen mot A.S Mexico. Därefter väntar antingen spel i A- eller B-slutspel. Första gruppspelet kommer spelas på Heden i Göteborg.

Boys 14 – grupp 19

14-årslaget kommer att spela fyra gruppspelsmatcher i det första gruppspelet. De inleder på måndagen mot Uppsala-laget Knivsta IK1 på Kviberg. På tisdagen är det dags för SKF Lithuania på Gamlestadsvallen innan det på eftermiddagen blir amerikanskt motstånd i form av Global Premier Soccer FC Bayern på Kviberg. På onsdagen avslutas första gruppspelet när Hittarps IK 2 är motståndare, även denna match spelas på Kviberg.

SEF Trophy – grupp 6

Detta är i år en ny serie som tidigare inte funnits i Gothia Cup. Tidigare år har det bara varit P17-klassen som varit en klass med bara inbjudna lag. I SEF Trophy har de bästa svenska lagen blivit inbjudna i P16-klassen och Elfsborg är ett av dessa lag. Gruppspelet inleds mot Alingsås IF på Mjörnvallen under måndagseftermiddagen. Tisdagens match går mot Vasalunds IF på Noltorpsvallen innan det på onsdagen är dags för match som Jönköpings Södra på Alströmmervallen i Alingsås.

Gothia Trophy (B17) – grupp 5

Återigen är det dags för Gothia Cups elitturnering i P17-klassen där Elfsborg varit med sedan starten av denna. De bästa svenska U17-lagen ställs mot inbjudna lag från resterande delar av världen. I år inleds gruppspelet på måndagen mot det Nigerianska laget TikiTaka Academy på SKF Arena. På tisdagen ställs Elfsborg mot IF Brommapojkarna innan det på onsdagen väntar match mot amerikanska CCL Soccer Club, bägge matcherna på Heden. Under fjolåret hade Elfsborg stolpe ut och tog sig till ett B-slutspel, i år vill gulsvart ha revansch och siktar på bedriften för två år sedan när man tog hem hela turneringen.

Följ Elfsborgslagen

Det enklaste sättet att följa de gulsvarta lagen är via Gothia Cups egen resultatservice. Här kommer alla matcher att liveuppdateras samt de flesta livesändas. Klicka här för att komma till Elfsborgs samtliga matcher.