Efter de inledande dagarna i Göteborg har nu Gothia Cup gått in i slutspelsfas. 

För de fyra Elfsborgslagen har det blivit lite olika utgångar efter gruppspelen i världens största fotbollsturnering för ungdomar – Gothia Cup. Så här har det gått och det här är förutsättningarna.

P12

Elfsborgs P12-lag inledde med att spela 1-1 mot det engelska laget Prep Schools Puma Red. Därefter blev det en storförlust med 6-1 mot AIK innan det i sista matchen blev 2-2 mot det mexikanska laget A.S Mexico. Med de två poängen blev det en tredjeplats i gruppen och därmed ett B-slutspel. 32-delsfinalen kommer spelas på torsdagseftermiddagen mot Chico Sporting Club från Egypten.

P14

För P14-laget var det fyra matcher som skulle avverkas i första gruppspelet. Första matchen mot Knivsta blev storseger med 12-0, men på tisdagen blev det förlust med 2-0 mot SKF Lithuania. Även på tisdagen spelades den tredje matchen vilket också slutade med förlust, 0-1 mot amerikanska Global Premier Soccer FC Bayern. Onsdagen blev en bättre dag, då vann man återigen stort, denna gång mot Hittarps IK med 7-0. Laget slutade på en tredjeplats vilket räckte till B-slutspel. I 64-delsfinalen stod Rävlanda för motståndet, en match Elfsborg besegrade med 13-0.

På torsdagen var det dags för 32-delsfinal, en match där IFK Örby var motståndare. I skrivandes stund är första halvlek klar, en halvlek som slutade 5-0 till gulsvart. Vid avancemang väntar Älvsborgs FF i 16-delsfinal, även den går på torsdagseftermiddagen.

U16 – SEF Trophy

I den nystartade elitserien med U16-lag har Elfsborg varit riktigt stabila. De tre gruppspelsmatcherna inleddes med en storvinst, 6-0, mot Alingsås IF. Vasalunds IK var motståndare på tisdagen, en match som Elfsborg vann med 3-0. Avgörande matchen i gruppspelet gick på onsdagen mot Jönköpings Södra IF som slutade med 3-0 till gulsvart. Därmed gick Elfsborg med 100% vinster och noll insläppta mål i gruppspelet.

På torsdagseftermiddagen startar slutspelet med åttondelsfinal mot AFC Eskilstuna.

U17 – Gothia Trophy

Det blev ett jämnt gruppspel i elitklassen med U17-lag där Elfsborg stod för en solid insats. Fjolårsfinalisterna från Nigeria, TikiTaka Academy vanns med 2-1 av Elfsborg. Tisdagens match mot Brommapojkarna slutade med förlust 0-1 i en jämn match. Amerikanska CCL Soccer Club besegrades sedan med 4-0 i sista gruppspelsmatchen. När TikiTaka Academy sedan förlorade mot BP i sista matchen var andraplatsen klar och A-slutspel väntade.

Det inleddes på torsdagen där Örebro SK besegrades med hela 3-0 efter en stark första halvlek där två av målen gjordes. En solid insats som tog laget vidare till den kommande kvartsfinalen mot ASEC från Elfenbenskusten. Den matchen går på torsdagseftermiddagen klockan 17:10 på SKF Arena.

Alla matcher går att följa på följande länk, där de flesta också går att se via webb-tv: Klicka här.