180615 Elfsborgs Musa M'Benga under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Elfsborg den 15 juni 2018 i Göteborg. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Slutspelsdag med sju elfsborgsmatcher

Publicerad: 2018-07-19 22:17

På torsdagen har en hel massa matcher spelats i Gothia Cup i såväl A- som B-slutspel för Elfsborgs fyra lag. 

Det har varit en matchintensiv dag för Elfsborgs fyra lag i Gothia Cup på torsdagen. Så här har det gått och detta är förutsättningarna för fortsättningen.

Klicka här för att se Elfsborgs spelade och kommande matcher, sidan uppdateras successivt.

P12

Spelade 32-delsfinal i B-slutspelet mot det egyptiska laget Chico Sporting Club. Efter en stark insats vann gulsvart med stabila 4-0. Målskyttar var Milan Petrovic, Valon Mehmetaj, Anoosh Nehefta och Egon Gashi där halvtidsresultatet var 3-0. Det bäddade för 16-delsfinal i B-slutspelet där Elfsborg ställdes mot Sörskogens IF 2 redan på torsdagskvällen, en match där Elfsborg var stensäkra och vann med hela 5-1.

Tidig match väntar även på fredagen för Elfsborg när amerikanskt motstånd i form av FC Conneticut står på programmet. Den startar klockan 08.50 på Kviberg 24.

P14

Hade 32-delsfinal mot IFK Örby på schemat under torsdagsmorgonen. Den matchen slutade med storseger, hela 7-0 innan matchen var färdigspelad. Teo Helge blev första halvleks ende målskytt, men i andra halvlek rullade det på. Adrian Hugg stod för två mål, Daniel Ramadan för ett innan Andres Lindberg gjorde ett hattrick. Avancemanget gav 16-delsfinal i B-slutspelet, en match där laget ställdes mot nästintill en namne i Älvsborgs FF. Där fick IF Elfsborg se sig besegrade på straffar med totalt 5-6. Därmed tackar vi P14-laget för årets instas i Gothia Cup!

U16 – SEF Playoff A

Efter gruppsegern ställdes laget mot AFC Eskilstuna när det vankades åttondelsfinal. Det var en jämn drabbning där Elfsborg var laget som drog längsta strået då gulsvart kunde göra två mål i andra halvlek. Härlig insats där U16-laget nu är vidare till kvartsfinal som spelas på fredagen. Då väntar Helsingborgs IF på Mjörnvallen klockan 12.30.

U17 – Gothia Trophy Playoff A

Elfsborg inledde på torsdagsmorgonen med en stark och härlig seger mot Örebro SK i 16-delsfinal. Detta efter att Musa M’Benga gjort både 1-0 och 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Därmed var det kvartsfinal som väntade, en ny tuff match inför 10 000 åskådare på SKF Arena, detta på Heden i Göteborg. Elfsborg tog ledningen. Efter en jämn och mållös första halvlek klev Tim Stålheden fram och satte 0–1 i början av den andra halvleken. Det såg bra ut fram till slutet av matchen där det ivorianska ASEC kvitterade bara två minuter från slutsignal. Därmed väntade straffläggning. Jack Cooper Love, Noah Söderberg och Oliver Zandén satte sina straffar, men målvakten i ASEC räddade två straffar samtidigt som de var hundraprocentiga. Därmed fick Elfsborg se sig besegrade och utslagna efter en fin insats mot bra motstånd.

Huvudpartners