180512 Elfsborgs Oscar Gustavsson under fotbollsmatchen för U16 mellan Elfsborg och Sjömarken den 12 maj 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Gothia Cup är över för Elfsborg

Publicerad: 2018-07-21 00:20

På fredagen fortsatte A- och B-slutspelen i Gothia Cup, vilket också blev den sista dagen för Elfsborgslagen. 

Under lördagen kommer finalerna att spelas i såväl A- som B-slutspel och i de olika ålderskategorierna. Vägen för att nå dit gick givetvis genom spel på fredagen där Elfsborg hade två lag kvar i turneringen.

P12-laget inledde med att spela mot det amerikanska laget FC Connecticut där starten var riktigt stark. Efter första kvarten spelad hade Elfsborg ledningen med 3-0 efter mål av Samuel Luoga, Milan Petrovic och Tim Ekelund. FCC reducerade till 3-1 innan halvtidsvilan, men därefter kom Elfsborg igång igen. Luoga gjorde sitt andra mål till 4-1 och Ousmany Batu Tunkara satte 5-1. Sedan blev det lite nerv när FCC reducerade två gånger om genom Alberto Reyes, men närmre än så kom man inte. Robert Mokrzycki gjorde istället 6-3 innan Tunkara punkterade till 7-3.

Kvartsfinal i B-slutspelet

Vinsten gjorde att Elfsborg gick till kvartsfinal i B-slutspelet. Där stod Upsala IF 1 för motståndet, och Elfsborg gjorde en bra första halvlek där man också hade ledningen in i paus efter mål av Samuel Luoga. Men i andra halvlek tog krafterna slut, Upsala kunde kvittera och sedan även ta ledningen. Till slut stod det 4-1 på resultattavlan och Elfsborg fick se sig utslagna, men vi tackar P12-laget för en härlig insats i årets turnering.

Helsingborg blev för svåra

I U16-turneringen, SEF Playoff A, hade Elfsborg avancerat till kvartsfinal efter att ha besegrat AFC Eskilstuna med 2-0 på torsdagen. Nu stod Helsingborgs IF för motståndet, vilket blev för tufft. Redan i inledningen av matchen tog HIF ledningen. Elfsborg spelade bra och försökte kvittera, men istället för kvittering lyfte istället HIF in 2-0 en bit från slutet av matchen, vilket också fastställde slutresultatet. Bra kämpat av killarna – nu blir det fullt fokus på höstens seriespel istället.

Huvudpartners