Första matchen i höstserien av U21 Allsvenskan spelades på tisdagen.

Det var äntligen dags att blåsa igång den sista serien för elitlagen när det på tisdagen spelades match i U21 Allsvenskan Södra Höst. De två sämsta lagen i vårserie byttes ut mot de två bästa i U21 Superettan Södra Vår, därmed två nya lag att bekanta sig med. Serien kommer spelas i enkelmöten där tabellsegraren ställa mot vinnaren i U21 Allsvenskan Norra Höst i en SM-final.

Elfsborg åkte till Hisingen för match mot BK Häcken på tisdagseftermiddagen. Det dröjde dock inte länge innan hemmalaget kunde fixa en straff som förvaltades väl, därmed uppförsbacke redan från minut nio. Bortalaget spelade dock upp sig och det blev en jämn match, frustrerande nog ville inte bollen in i nät. Chanserna radades upp men den sista bolltouchen för att få in bollen i mål var inte bra nog, och bollen ville inte in.

Trots att Elfsborg försökte gång på gång lyckades Häcken försvara sig tämligen väl. Elfsborg likaså och när den offensiva forceringen skulle komma med kvarten kvar, var laget tämligen tröttkört. Istället kunde Kamara i hemmalaget rulla in 2-0.
– Sett till chanserna så borde vi vunnit med 3-2. Vi hade sex bra lägen, skulle vi satt hälften hade vi grejat poäng, men sista touchen är inte bra nog. Spelmässigt är vi till och med det bättre laget stundtals, vi stänger ner deras chanser och går framåt – men bollen vill inte in, summerar tränare Janne Mian.

Nästa match är på bortaplan mot Varbergs BoIS den 14 augusti klockan 17.00. Matchen spelas på Håstens IP.

BK Häcken – IF Elfsborg 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 Alhassan A Kamara 9′, 2–0 Alhassan A Kamara 88′

Startelva: 30. David Olsson (mv), 3. Mattias Özgün (K), 6. Jon Jönsson, 10. Anton Thorsson, 12. Gustav Henriksson,
13. Eduart Iljazi, 16. Joel Wiktorsson, 18. Noel Jonsson, 20. Emir Bajrami, 23. Alex Dyer, 25. Arian Kabashi
Ersättare: 31. Tim Rönning (mv), 5. Filip Schyberg, 7. Tim Stålheden, 8. Joakim Engström, 11. Prince Isaac Kouame, 17. Aleksandar Ceganjac