180812 Elfsborgs Jonathan Lewinsson jublar efter att gjort 1-0 under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan Elfsborg och AIK den 12 augusti 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

U17 tog seger mot Norrköping

Publicerad: 2018-08-26 16:41

Elfsborg var obesegrade och Norrköping jagade sina första poäng när lagen drabbade samman på söndagen.

I slutspelet av U17 Allsvenskan har Elfsborg verkligen inlett övertygande. Tre matcher spelade, tre vinster och den senaste på bortaplan mot Kalmar FF. Nu väntade hemmamatch och ett tufft motstånd i IFK Norrköping. Ett lag som inlett knackigt med omvända tre förluster på tre matcher, men mot Elfsborg har det varit tuffa matcher allt som oftast oavsett.

Det blev också en drömöppning av matchen med ett tidigt ledningsmål bara fyra minuter in i matchen genom Jack Cooper Love, men trots det blev det oerhört tufft efter målet. Norrköping började spela bra fotboll, tog över matchen och hemmalaget fick en alldeles för passiv roll än önskat. Norrköping trummade på och kunde kvittera strax efter halvtidsvilan.
– Vi startar riktigt bra och får ett tidigt mål, men efter det tappar vi det fullständigt. Norrköping är bra, de tar över rejält i 50 minuter och vi får slita, säger tränare Tony Lundqvist.

Efter Norrköpings kvittering återtar sedan Elfsborg ledningen genom Jonathan Levinsson. Mot slutet av matchen kan också gulsvart punktera genom Musa M’Bengas 3–1 och Cooper Loves 4–1, men trots vinsten finns det än mer att önska av laget.
– När vi sedan tar ledningen så kan inte Norrköping riktigt stå emot oss och vi kan göra två mål till, men så länge det var match är jag inte riktigt nöjd med hur vi genomför matchen. Vi måste ha bättre attityd och det här kan bli mycket bättre. Det är givetvis skönt att vinna trots att spelet inte stämmer, men framöver får vi se till att vara bättre än i dag, avslutar Lundqvist.

Nästa match är nästkommande lördag på bortaplan mot Vasalunds IF.

IF Elfsborg – IFK Norrköping FK 4–1 (1–0)

Mål: 1–0 Jack Cooper Love 4′, 1–1, 2–1 Jonathan Levinsson, 3–1 Musa M’Benga, 4–1 Jack Cooper Love

Truppen: 1. Sebastian Jonsson  (mv),  31. Max Helge (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 13. Filip Gustafsson, 14. Viktor Widell, 15. Endrit Kutllovci, 16. Musa M’Benga, 17. Otto Vallentin, 19. Gustav Broman (K)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer