Isak Edén om uppropet ’Stå upp för Elfsborg’

Publicerad: 2018-08-29 14:42, Uppdaterad 2018-08-29 15:47

I fredags släpptes det nya initiativet resefonden som en första del av höstens stora supporterupprop Stå upp för Elfsborg. Isak Edén, Guliganernas ordförande, berättar om söndagens insamling och fortsatta planer för kommande matcher.

Genom supporteruppropet ’Stå upp för Elfsborg’ vill Guliganerna nå ut till alla Elfsborgare. Vad innebär uppropet?
– Vi upplever att det så klart finns en besvikelse i supporterled än så länge över årets säsong och tabellplacering. Men samtidigt så växer en känsla av att vilja vara med och påverka, visa att vi Elfsborgare aldrig ger upp. I samband med flera matcher, som Östersund hemma, har vi kunnat växla upp och sjunga ännu högre när vi ligger under. Det är något som märks, att det taggar spelarna och lyfter dem. Stödet är som vackrast när det går tyngre och vi vill sprida den känslan till hela Borås Arena. Vi vill ena ledet med Elfsborgssupportrar, få fler att komma på matcherna, stötta och göra en riktigt stark höst på läktarna. Vi är övertygade om att det kommer att lyfta grabbarna på planen.

Ni har valt ut några matcher med extra fokus?
– Det stämmer, genom uppropet vill vi såklart sätta ett avtryck för hela hösten, men vi har valt ut tre viktiga matcher där det sker lite nya satsningar för att lyfta dem. Vi är i full planering tillsammans med IF Elfsborg och kommer att släppa mer information fortlöpande gällande ÖSK hemma 22 september och Trelleborg borta 26 oktober.

Just nu vill vi rikta fokus mot västderbyt mot IFK Göteborg 16 september. Guliganerna arrangerar resa och uppladdning i Göteborg. Vi ser matchen som det viktigaste västderbyt på evigheter och uppmanar verkligen alla Elfsborgare att stötta IFE på plats. Det går att anmäla sig via guliganerna.se

Resefonden är ett nytt initiativ, vad är det ni samlar in pengar till?
– Säsongen 2018 har inneburit många långa och dyra resor för Guliganerna. Vi har en stabil kärna med supportrar som reser på alla matcher. Resefonden ska se till att vi har minst en storbuss som rullar på samtliga resor och även kunna bidra till att satsa extra på enskilda större resor under hösten.

Sedan insamlingen startade i fredags har vi snart fått in närmare 20 000 kr, vilket är helt fantastiskt! Vi upplever att det finns många Elfsborgare som kanske inte själva alltid har möjlighet att resa för att stötta laget på bortaplan, men som ändå värnar om vår supporterkultur. Många Elfsborgare vill att IFE ska ha ett starkt bortafölje. Inför söndagens match mot Kalmar FF kommer Guliganerna att finnas runt om på arenan för att samla in fortsatta bidrag av publiken. För de som vill bidra går det redan nu att swisha: 123 378 58 13 och märka betalningen med ”Resefonden“.

Så, slutligen Isak. Vad är din uppmaning till alla Elfsborgare som läser det här?
 Det viktigaste vi kan göra nu är att gå på matcherna och fortsätta stötta. Oavsett läktarsektion på Borås Arena har du en möjlighet att vara med och bidra till en minnesvärd höst. Blir det bra stämning och fokus på det positiva kommer allt annat runtomkring att lyfta. Peppa din familj, vänner eller kollegor att hänga med på matcherna. Helt enkelt – Stå upp för Elfsborg.

Läs Guliganernas supporterupprop ’Stå upp för Elfsborg’ i sin helhet.
Köp biljett till söndagens match mot Kalmar FF

Huvudpartners Officiella sportleverantörer