Det har spelats tre matcher bland IF Elfsborgs elitlag denna helg och här följer en sammanfattning.

U16

Sista seriematchen innan slutspelet bjöd på västderby i U16 Nationell Grupp. 

Den sista matchen i U16 Nationell Grupp 3 spelades på lördagen när IFK Göteborg gästade Borås Arena 2. Elfsborg hade inför matchen stått för en riktigt starkt höstsäsong efter sommaruppehållet vilket genererat en direktplats till höstens slutspel som alla lag topp fyra var garanterade. IFK Göteborg å sin sida ville greppa chansen om att bli ett av de femte-placerade laget som också kan ta sig till slutspel.

Det blev också IFK Göteborg som gick segrande ur den här matchen. Matchens enda mål gjordes i den 30′ minuten och Elfsborg lyckades sedan aldrig få hål på IFK:s försvar. Därmed tog den långa segersviten slut för Elfsborg, men samtidigt en bra genomkörare inför det stundande slutspelet.

När slutspelets form är klart och spelschema finns uppdateras detta på hemsidan.

U17

Elfsborg hade chans att ta femte raka segern när laget gästade Vasalunds IF i Stockholm. 

Det var dags för den femte matchen i slutspelet för U17 Allsvenskan, ett slutspel som Elfsborg startat på ett strålande sätt. Efter fyra raka segrar var det nu dags att gästa Vasalunds IF som fortfarande jagade sin första poäng i detta slutspel. Elfsborg hade bra med självförtroende, tog tag i matchen och fortsätta på den redan inslagna vägen.

Målen dröjde fram till halvtimman var spelad, men två snabba mål av Jack Cooper Love och Kevin Liimatainen gjorde att Elfsborg hade en stabil och trygg ledning in i pausvilan. Lite nerv blev det dock omgående i andra halvlek när Vasalund reducerade till 1–2 bara ett par minuter in, men Elfsborg fortsatte metodiskt att spela sitt spel. I 54′ minuten kunde sedan Noah Söderberg göra 3–1 och därefter Jack Cooper Loves andra mål för dagen ett par minuter senare. Två snabba mål och en ny tremålsledning. Även Otto Vallentin satte ett mål till 5–1 innan Cooper Love fullbordade sitt hattrick med kvarten kvar till 6–1. På stopptid kunde sedan Vasalund reducera till 6–2 men Elfsborg därmed i en trygg ledning.

Gulsvart har därmed tagit imponerande full pott efter fem matcher, toppar slutspelsserien och får nu ladda om till hemmamatchen mot Trelleborgs FF den 9/9 klockan 14.00 på Borås Arena 2.

 

U19

Västderby nummer två på lördagen spelade i slutspelet av U19 Allsvenskan mot IFK Göteborg.

IFK Göteborg gästade Sjöbovallen i Borås när Elfsborg tog emot i slutspelet av U19 Allsvenskan. Gulsvart kom senast från en förlust mot Djurgården på bortaplan, och ville nu studsa tillbaka i poängspåret. Elfsborg fick också en bra start när Danijel Ramadanovic snappade upp en andraboll och satte 1–0 snyggt uppe i vänstra hörnet efter 24 minuter spelade. Men IFK Göteborg kunde kvittera före paus och 1–1 var halvtidssiffrorna.

I andra halvlek kunde IFK Göteborg även ta ledningen i 52′ minuten, men tio minuter senare kvitterade Prince Isaac Kouame till 2–2 vilket också blev slutresultatet.
– Vi börjar bra, tar ledningen men sedan tappar vi lite av vårt spel vilket gör att vi också tappar mycket boll. Blåvitt kan ta ledningen men de skapar inte särskilt mycket mer chanser. Vi kvitterar efter att Isaac Kouame tagit ner en långboll, tryckt sig förbi sin försvarare och skjutit in den. Det är en bra match av oss förutom att vi förlorar för mycket dueller och tappar sista kvarten i andra halvlek. Domaren ska också ha en eloge för den nivå han sätter i matchen, analyserar tränare Janne Mian.

Elfsborgs nästa match är mot Trelleborgs FF den 8 september.