På tisdagseftermiddagen lottas IF Elfsborgs U19-lag in i UEFA Youth Leagues första omgång.

För tre år sedan spelade Elfsborg UEFA Youth League senast där resan slutade mot Real Madrid i playoff, en hårsmån från en direktplats till slutspelet. En härlig upplevelse och nu väntar en ny resa. Eftersom IF Elfsborgs U17-lag vann SM-guld under fjolåret tog därmed Boråslaget den svenska platsen. Nu ska den första omgången lottas och ett cupspel väntar Elfsborg i dubbelmöten, hemma- och bortamatch. Speldatum är den 3:e oktober och retur den 24 oktober.

Totalt deltar 32 lag från UEFAs högst rankade länder i det som kallas Domestic Champions Path. I den första omgången lottas klubbarna geografiskt för att hålla kostnader nere, men från omgång två och framåt är det fri lottning. Det lag som Elfsborg kan ställas mot är följande:

Chelsea (ENG)
Anderlecht (BEL)
FC Admira (AUT)
Midtjylland (DEN)
Molde (NOR)
KR (ISL)
Bohemians (IRL)

Lottningen är klockan 14.00 på tisdagen och följs på UEFA.com.

Fakta UEFA Youth League:
64 lag deltar i turneringen. 32 lag i Champions League Path dit U19-lagen kvalificerar sig tack vare att klubben A-lag kvalificerar sig till Champions League, och 32 lag i Domestic Champions Path, dit man i Sverige kvalificerar sig genom att vinna den inhemska U17-serien föregående säsong.

I Champions League Path spelar lagen parallellt med den ordinarie Champions League medan lagen i Domestic Champions Path spelar som en cup där lagen möts i dubbelmöten.

De båda olika delarna av UEFA Youth League slås ihop från och med åttondelsfinalerna och spelas sedan som ett vanligt slutspel.

FC Barcelona är regerande mästare efter seger i finalen mot Chelsea.

Källa: Tipselit.se