Under söndagskvällen blev Simon Lundevall, spelare i Elfsborgs A-trupp, stoppad i en poliskontroll när han körde bil. Ett utandningsprov visade på 0,12 milligram alkohol vilket motsvarar 0,24 promille i blodet.

Så här säger Simon Lundevall om det inträffade:

”På söndagskvällen åt jag en bit mat och drack två öl på en restaurang. Efter det satte jag mig i bilen för att köra hem och hamnade då i  en poliskontroll. När jag blåste visade utslaget att jag låg över gränsen 0,20 promille och jag berättade då för polisen att jag hade druckit två öl.

Jag är oerhört ledsen över det inträffade och är besviken på mig själv. Jag är beredd att ta konsekvenserna av mitt handlande och är djupt ångerfull. Det var dåligt omdöme och jag har bara mig själv att skylla.

Jag känner ett stort ansvar och förstår att detta inte bara handlar om mig, utan jag är en Elfsborgs-spelare dygnet runt. Därför vill jag be lagkamrater, ledarstab, supportrar, sponsorer, medlemmar och inte minst alla våra ungdomar om ursäkt”.

IF Elfsborgs ordförande Sune Lundqvist säger: 
”Det som hänt är inte acceptabelt. Vi har i samtal med Simon försäkrat oss om att han är införstådd med detta och att det är en isolerad händelse. Simon är efter dessa samtal fortsatt tillgänglig för träning och matcher. Nu ligger vårt fokus på att ge Simon det stöd som behövs”.

I och med ovanstående uttalande samt intervju i Borås Tidning har Simon Lundevall inga ytterligare kommentarer i denna fråga.