180810 Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson under IF Elfsborgs presskonferensen den 10 augusti 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

”Ett supporterinitiativ som ger många i föreningen energi”

Publicerad: 2018-09-19 16:06, Uppdaterad 2018-09-19 16:15

På lördag väntar den viktiga matchen hemma mot Örebro SK, en match som ingår i supportrarnas Stå upp för Elfsborg-upprop. Vid avspark uppmanas samtliga Elfsborgare att stå upp och delta i stödet. En tydlig manifestation som handlar om att vi, spelare och publiken, gör det tillsammans. 

 Stefan Andreasson klubbchef i IF Elfsborg, uppropet ’Stå upp för Elfsborg’ kommer ifrån våra supportrar med Guliganerna i spetsen. Hur har det tagits emot i föreningen?
   Till att börja med måste jag säga att stödet ifrån våra supportrar varit bra under hela året.  Om vi tar de senaste hemmamatcherna då tror jag att hela arenan känt hur mycket stödet betytt för spelarna. Det är en klyscha att publikens stöd ger energi, men så är det verkligen, både på och vid sidan av planen. Nu är det härligt att se att våra trogna supportrar växlar upp och vill bidra än mer.

Vad innebär uttrycket ’Stå upp för Elfsborg’ för dig?
Initiativet med ”stå upp för Elfsborg” sätter fingret på vad det handlar om just nu att vi, tillsammans, ska skapa energi, stärka varandra och göra en bra höst.  I min och många roller inom föreningen stärks man när den här typen av satsningar kommer ifrån våra supportrar. Våra trogna supportrar är viktiga ambassadörer för att dra publik till arenan och därför var det självklart att IF Elfsborg skulle bidra med en insats och förmedla budskapet. Kampanjpriserna på biljetter gäller fram till och med torsdag.

Vad har du för uppmaning till alla Elfsborgare som läser intervjun?
– Först och främst, se till att ta er till arenan. Det enskilt viktigaste som gemene Elfsborgare kan göra nu är att stötta på plats. Ta gärna med en vän, familjen eller en kollega som annars inte går så ofta. Sen uppmanar jag självklart alla att stå upp och vara med vid manifestationen vid avspark på lördag. Jag kommer att stå upp och delta, det är ett som är säkert!

Läs texten om Stå upp för Elfsborg-uppropet

Länk till kampanjbiljetter (aktiv till och med torsdag kväll)

Länk till facebook-event för matchen 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer