180812 Elfsborgs Otto Vallentin under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan Elfsborg och AIK den 12 augusti 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Fortsatt full pott i SM-slutspelet

Publicerad: 2018-09-23 22:13

Segertåget rullade vidare när Helsingborgs IF försökte sig på den för tillfället omöjliga uppgiften att ta poäng av Elfsborg.

SM-slutspelet rullar vidare i U17 Allsvenskan. Och som segertåget rullar för IF Elfsborg. På söndagen bärgades den åttonde raka segern i slutspelet, av åtta möjliga. Elfsborg tog sig an ett duktigt motståndarlag i en tämligen jämn drabbning, men det var hemmalaget som fick spräcka nollan först. Jack Cooper Love visade varför han leder skytteligan i slutspelet med dubbelt så många mål som den på andra plats, när han satte sitt 14:e mål på att matcher. Därmed ledning i paus med ett mål.

I andra halvlek var det Helsingborg som jagade kvittering, ett lag som var i behov av seger för att ha någon chans att närma sig toppen. Till slut jobbade man också in ett mål till 1–1 med lite mindre än halvtimman kvar att spela. Då fick Elfsborg steppa upp igen och lyckades ta ledningen med 2–1 med kvarten kvar, denna gång genom sommarens nyförvärv Otto Vallentin. När bortalaget sedan jagade ytterligare en kvittering kunde Elfsborg nyttja lyckor bakåt och Kevin Holmén kunde sätta 3–1 med två minuter kvar.

Elfsborg är därmed enda laget som har gått helt rent och tagit samtliga poäng. Närmst jagar IF Brommapojkarna tre poäng bakom gulsvart. Nästa match på schemat är mot Hammarby IF nästa söndag på bortaplan.

IF Elfsborg – Helsingborgs IF 3–1 (1–0)

Mål: 1–0 Jack Cooper Love 27′, 1–1 66′, 2–1 Otto Vallentin 75′, 3–1 Kevin Holmén 88′

Startelva: 30. Sebastian Jonsson (mv), 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Otto Vallentin, 14. Viktor Widell, 16. Musa M’Benga, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 1. Max Helge  (mv), 2. Rasmus Swahn, 12. Arvid Skantz, 13. Filip Gustafsson, 15. Mattias Mannerstål, 17. Kevin Strand

Huvudpartners