180926 Elfsborgs Frederik Holst jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Elfsborg den 26 september 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Holsts projektil sänkte Hammarby

Publicerad: 2018-09-26 23:17, Uppdaterad 2018-09-26 23:22

Matchen mitt i veckan tog di gule till Tele2 Arena och möte med Hammarby. Elfsborg la inga fingrar emellan och packade in tre blytunga poäng i bussen efter Frederik Holsts raket i den första halvleken.

Nära inpå avspark tvingades Ibrahim Dresevic kasta in handduken med ljumskkänning och in kom den talangfulle Gustav Henriksson i mittförsvaret (hans första start för i år). Den fick han dela med Jon Jönsson och de hade fullt upp första kvarten då Hammarby satte full fart. Elfsborg kunde reda ut den tuffaste stormen och kom in allt mer i matchen där Samuel Holmén provade lyckan efter dryga kvarten men hans halvvolley gick en liten bit över. Elfsborg och Hammarby drog jämt även om hemmalaget hade mest boll inledningsvis så stack Elfsborg upp inte helt ofarligt. Man kom ofta runt på vänsterkanten där firma Kaib/ Lundevall kom fram ett par gånger under första halvtimman på Tele2.

Just en halvtimma hade gått när Elfsborg kunde spräcka dödläget när Frederik Holst, Elfsborgs danske högerback vände bort en försvarare och rakade in bollen i bortre krysset. Ett fantastiskt vackert mål som skapade underbara känslor hos gästerna och de tillresta guliganerna. Första målet är alltid härligt at göra och med läget i tabellen var det extra välkommet! Halva matchen var spelad och Elfsborg gick till vila med en fin ledning.

– Första halvlek gick efter plan och ytterbacken i Elfsborg fick på en bra träff och skickade in målet, det var en fin träff, sa en skrattandes Frederik Holst som talade om sig själv i tredjeperson till CMore i paus.

Hammarby trummade på och hade en boll inne i andra halvlek men vinkades korrekt av för offside. Hemmalaget flyttade upp sina mannar, Elfsborg kämpade med näbbar och klor för att freda sig under andra halvlek. Manager Jimmy Thelin slängde in friska ben i Jesper Karlsson, Daniel Gustavsson och Viktor Prodell och det gick vägen. Elfsborg vann den svåra bortamatchen mot Hammarby med 1-0 efter att Frederik Holst skickat in en projektil i den första halvleken och man gör det med en vikarierande mittback igenom Gustav Henriksson som visade pondus och var mycket stabil matchen igenom. Andra matchen i rad som Elfsborg kasserar in samtliga poäng. Ny match på måndag, då går vi för tredje raka!

Efter matchen var manager Jimmy Thelin glad och lättad och sa såhär till CMore:
– Fantastisk skönt med vinst. Spelarna förtjänar det. Våra fans är här och tittar med så det är fantastiskt kul.

Hammarby IF – IF Elfsborg 0-1 (0-1)
Mål: Frederik Holst (30′)
Varning, Elfsborg: Jesper Karlsson, Samuel Holmén
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 17 896
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (c) – Frederik Holst, Gustav Henriksson, Jon Jönsson, Rami Kaib – Robert Gojani, Samuel Holmén, Stefan Ishizaki – Simon Lundevall (68′), Edu Obasi (89′), Per Frick (84′)
Ersättare: Tim Rönning, Jesper Manns, Simon Olsson, Daniel Gustavsson (84′), Jesper Karlsson (68′), Viktor Prodell (89′).

Huvudpartners Officiella sportleverantörer