170924 Elfsborgs målvakt Camil Altun under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan Elfsborg och GAIS den 24 september 2017 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Sent straffmål fällde avgörandet

Publicerad: 2018-09-29 22:40

Ny match i SM-slutspelet för U19, då blev det förlust i bortamatchen mot Vasalunds IF. 

Elfsborgs resa i SM-slutspelet för U19 Allsvenskan gick vidare på lördagen. Förra helgen var laget i Stockholm för match mot Täby, en match där Elfsborg stod för en rejäl upphämtning och kunde vända ett tvåmålsunderläge till vinst under sista delen av matchen. På lördagen var det ny bortamatch i Stockholm, denna gång mot Vasalunds IF. Två lag som gått tämligen jämnt i slutspelsserien.

Elfsborg fick en riktigt bra inledning och tog ledningen genom Jesper Sandberg Hesselgren redan innan tio minuter var spelade. Hemmalaget kunde dock tämligen omgående kvittera. Mot slutet av första halvlek kunde gulsvart återta ledningen när Nattnael Zerai satte 2–1 med bara minuter kvar till pausvilan.

I andra halvlek var det Vasalund som skulle jaga kvittering, en jakt som inte blev särskilt långvarig då laget kvitterade till 2–2 redan efter två minuter spelade i andra halvlek. Elfsborg spelade vidare, försökte skapa chanser och jaga ett matchavgörande mål. Istället skulle kallduschen komma med mindre än 10 minuter kvar. En straff utdömdes till hemmalaget som förvaltades till 3–2. Elfsborg fick därmed se sig besegrade återigen på bortaplan.

I nästa match kommer AIK på besök till Borås, ett AIK som jagar sin första poäng på bortaplan. Den matchen spelas 6 oktober klockan 14.00

Vasalunds IF – IF Elfsborg 3–2 (1–2)

Mål: 0–1 Jesper Sandberg Hesselgren 9′, 1–1 15′, 1–2 Nattnael Zerai 41′, 2–2 48′, 3–2 82′ (straff)

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 2. Samuel Rundqvist, 6. Johannes Vedin, 7. Jesper Sandberg Hesselgren, 8. Joakim Engström (K), 10. Marcus Ejerblad, 12. Joel Wiktorsson, 15. Makwan Sawsani, 16. Nattnael Zerai, 17. Aleksandar Ceganjac
19. Anton Thorsson
Ersättare: 11. Prince Isaac Kouame, 13. Eduart Iljazi, 14. Arlind Kutllovci

Huvudpartners Officiella sportleverantörer