180512 Elfsborgs U16 tränare Kari Mäkelä under fotbollsmatchen för U16 mellan Elfsborg och Sjömarken den 12 maj 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Angered släckte hoppet om SM-semi

Publicerad: 2018-09-30 20:01

Ny match väntade i slutspelsserien av U16, då åkte Elfsborg till Göteborg för möte med Angered. 

Två bekanta lag drabbade samman på söndagen när Angered MBIK tog emot IF Elfsborg i Göteborg. Elfsborg hade viss revansch att utkräva sedan vårens möte på bortaplan slutade med förlust, även om viss revansch redan var tagen sedan hemmamötet vanns med hela 8–2. Oavsett – två likvärdiga lag som hade två vinster och en förlust vardera efter tre matcher, samtidigt som bägge lagen jagade tre poäng för att fortsatt hänga på i toppen och kampen om förstaplatsen som ger SM-semifinal.

Det skulle dock inte bli Elfsborgs eftermiddag alls. Angered tog både tag i matchen målmässigt och spelmässigt, och Elfsborgs fina form var som bortblåst i första halvlek. 1-0 blev både två, tre, fyra och fem-noll innan första halvlek var färdigspelad. Då kunde inget taktiksnack i världen rädda poäng.
– Första halvlek är som om vi har kvar skorna i bussen. Vi var alldeles för passiva och spelar inte efter den matchplan vi satt upp. Vi släpper lite för enkelt till chanser, är lite för passiva i dueller och kan inte ta bort inlägg, säger tränare Kari Mäkelä.

I andra halvlek blev det sedan bättre och fler mål blev det inte förrän i 87′ minuten då Angered kunde fastställa 6–0. Chansen om att nå SM-semifinal är nu dessvärre bortblåst, men Elfsborg möter Häcken som kommer göra allt för att knipa sista platsen. Detta samtidigt som Elfsborg vill göra allt för att avsluta säsongen på bästa sätt.
– Vi spelade en träningsmatch mot Häcken och satte måttstocken till hur Häcken agerade i den matchen. Vi var nära sedan med en uddamålsförlust men har inte tagit poäng mot dem under säsongen. Det ska vi försöka se till nu i nästa match. Killarna har på det stora hela gjort det bra säsongen, nu ska vi försöka avsluta bra, avslutar Kari Mäkelä.

Angered MBIK – IF Elfsborg 6–0 (5–0)

Startelva: 1. Alex Oscar Edward Rahm  (mv), 2. Carl Nilströmer, 3. Yamin Souayeh, 4. Zakkar Alissa, 5. Teodor Svensson, 6. Awil Hassan (K), 7. Mohamed Adam, 8. Arbnor Shabani, 9. Edon Goq, 11. Said Ali, 12. Amer Jusic
Ersättare: 13. Adrian Hugg, 14. Max Sandberg, 15. Måns Karlsson

Huvudpartners Officiella sportleverantörer