180606 Elfsborgs Ornel Makindu (ej i bild) skruvar hörna direkt i mål och här är Elfsborgs Gustav Broman i kamp med Örgrytes målvakt Kristian Eriksson Jeib vilket resulterar till 1-1 under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan Elfsborg och Trelleborg den 6 juni 2018 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Ny seger i kampen om SM-guldet

Publicerad: 2018-09-30 18:24

Kampen om SM-guldet fortsatte på söndagen när U17-laget åkte till Stockholm för möte med Hammarby IF. 

Det har varit lite av en saga efter sommaruppehållet för IF Elfsborg i U17 Allsvenskan. Tolv raka segrar, varav åtta i dessa på de åtta matcher som Elfsborg spelat i slutspelsserien av U17 Allsvenskan. Därmed var Elfsborg enda laget som gått rent i slutspelet, där förstaplatsen till slut belönas med ett SM-guld. Den nionde omgången var nu på schemat när Boråslaget hade chansen att rycka ifrån jagande FC Djursholm, en poäng bakom, och IF Brommapojkarna, tre poäng bakom och båda lagen en match mer spelad.

Bortalaget tog tag i matchen direkt, skapade tidigt ett friläge som målvakten i Hammarby fick göra en riktigt bra räddning för att stoppa. Men i åttonde minuten tog Elfsborg ledningen när Noah Söderberg satte dit 1–0. Spelet var kontrollerat, fortsatt tryck och spelmässigt en bra halvlek. När sedan Gustav Broman gjorde 2–0 tio minuter in i andra halvlek kunde Elfsborg spela med lite mer trygghet. Med sju minuter kvar reducerade dock Hammarby, men Elfsborg lyckades stå emot och kunde ta sin trettonde (!) raka seger, och nionde raka i SM-slutspelet.

Tränare Tony Lundqvist var nöjd med matchen:

– Vi skapade mycket i början och hade ett par rejäla chanser. Vi tar ledningen, gör 2-0 och håller sedan undan på ett bra sätt. Sedan kommer en reducering i slutet, då blir det lite kaos och panik när de lyfter men vi lyckas hålla undan. Totalt sett hanterar vi matchen bra, mot ett bra motstånd. Man ska inte glömma att Hammarby vann den norra U17-serien överlägset, och så kan vi åka till deras hemmaplan och ta tre poäng. Det är starkt och jag är stolt över laget, kommenterar Lundqvist.

Nästa match är just mot jagande IF Brommapojkarna som gästar Borås Arena den 7 oktober klockan 14.00.

Hammarby IF – IF Elfsborg 1–2 (0–1)

Mål: 0–1 Noah Söderberg 0–1 8′, 0–2 Gustav Broman 55′, 1–2 83′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin
8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 15. Mattias Mannerstål, 16. Musa M’Benga, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 30. Max Helge (mv), 11. Besfort Zeneli, 12. Arvid Skantz, 13. Filip Gustafsson, 17. Kevin Strand

Huvudpartners