Det blev inte en fjortonde seger i rad – sviten bröts när Brommapojkarna gästade i Borås. 

Vid en lång vinstsvit brukar man klyschigt sägs att ”för varje seger kommer man närmre en förlust”. Efter tretton raka segrar i U17 Allsvenskan, varav de senaste nio i SM-slutspelet, bröts sviten när Brommapojkarna kom till Borås Arena på söndagen. Elfsborg hade inte en av de bättre dagarna på jobbet vilket BP drog nytta av. I första halvlek tog bortalaget ledningen på en frispark, därefter ökade de även på till en tvåmålsledning före halvtidsvilan.

Underläge till trots – Elfsborg hade den goda formen i ryggen och ville ge det en rejäl chans. Elfsborg jagade mål vilket också kom när Noah Söderberg gjorde 1–2 en bit in. När sedan BP fick en spelade utvisad vädrade gulsvart en chans att ta poäng, men istället kunde BP göra 1–3 när Elfsborg gick upp lite för hårt i jakten på kvittering. Musa M’Benga lyckades sätta 2–3, men närmre än så kom inte hemmalaget.

Tränare Tony Lundqvist ger sin syn på matchen:
– Vi hade inte den dagen där vi fick in våra chanser, särskilt när vi hade så många chanser till 2–2 men istället släppte in 1–3. Det känns som vi hade lite oflyt och det går var en match som vi borde vunnit. Det var en bra U17-match, en tuff sådan och nu har vi fått med oss ett antal uddamåls-segrar det senaste och nu fick vi en förlust på en dag då det går lite emot oss. Nu drog vi det korta strået, inte mer med det och det är tre matcher kvar. Nu gäller det att ladda om inför Häcken borta i nästa match, sedan kan det bli en ren final när Djursholm gästar oss som vi nu är en poäng före fortfarande.

IF Elfsborg – IF Brommapojkarna 2–3 (0–2)

Mål: 1–2 Noah Söderberg, 2–3 Musa M’Benga

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Arvid Skantz, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 14. Viktor Widell, 15. Mattias Mannerstål, 16. Musa M’Benga, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 30. Max Helge (mv), 2. Rasmus Swahn, 11. Johannes Abdulahad, 12. Awil Hassan, 13. Filip Gustafsson, 17. Kevin Strand