En tuff bortamatch väntade på Hisingen när BK Häcken tog emot Elfsborg i SM-slutspelet av U17 Allsvenskan. 

Det stannade på nio raka segrar i SM-slutspelet innan Elfsborg föll i förra omgången mot Brommapojkarna. Nu var det bara att försöka hitta tillbaka i vinnarspåret igen när BK Häcken stod för motståndet i en tuff bortamatch. Häcken hade i och för sig ingen chans till att nå förstaplatsen efter ett tämligen knackigt SM-slutspel, men likväl är matcher lagen mellan oftast väldigt jämna och tuffa. Lägg därtill att det inför matchen var den tredje sista matchen innan segraren av serien lyfter SM-bucklan.

FC Djursholm, Elfsborg och Brommapojkarna är lagen som gör upp om titeln. Att Djursholm dessutom vunnit under lördagen satte lite extra press på Elfsborg, då de gick om gulsvart med två poäng och en match mer spelad. Men pressen till trots – Elfsborg hittade rätt fokus och kunde stå för en stabil och gedigen seger.

Det blev också en jämn match lagen mellan där två lag ville ha mycket boll, få ett spelmässigt övertag och på så sätt skapa farligheter. Häcken var spelmässigt mer förande i matchen, men när det väl brände till var det Elfsborg som skapade de chanserna. Efter 23 minuter gav det också utdelning när Kevin Liimatainen gjorde 1–0 till Elfsborg, vilket också stod sig in i paus.

I andra halvlek hade Häcken fortsatt en hel del boll, jagade givetvis kvitteringen men istället var det bortalaget som återigen skulle nyttja sina chanser. Gustav Broman satte 2–0 i 55′ minuten och åtta minuter senare satte Jonathan Levinsson 3–0. Trots att siffrorna var tämligen stora var matchbilden jämn och Elfsborg fick jobba för att säkra tre poäng. På stopptid kunde Häcken reducera till 1–3 vilket snyggade till siffrorna något.

Tre poäng, fortsatt ledning i SM-slutspelet inför nästkommande helg som blir riktigt spännande. FC Djursholm, tvåan i serien, gästar Borås och det blir därmed en riktig seriefinal. Vid en eventuell seger där skulle försprånget vara fyra poäng inför sista matchen, vilket därmed vore ointagligt för Djursholm. Däremot skulle  Matchen är den 21 oktober klockan 14.00 påBorås Arena 2.

BK Häcken – IF Elfsborg 1–3 (0–1)

Mål: 0–1 Kevin Liimatainen 23′, 0–2 Gustav Broman 55′, 0–3 Jonathan Levinsson 63′, 1–3 90′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 13. Filip Gustafsson, 14. Viktor Widell, 16. Musa M’Benga, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 30. Max Helge (mv), 6. Arvid Skantz, 11. Johannes Abdulahad, 12. Awil Hassan, 15. Mattias Mannerstål, 17. Arbnor Shabani