181024 Elfsborgs mŒlvakt Tim Ršnning under fotbollsmatchen i UEFA Youth League mellan Elfsborg och KR Reykjavik den 24 oktober 2018 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

Elfsborg vidare i UEFA Youth Legue

Publicerad: 2018-10-24 22:03, Uppdaterad 2018-10-24 22:05

Elfsborg stod för en gedigen insats när laget avancerade i UEFA Youth League på onsdagen.

Det första mötet på Island för några veckor sedan slutade med en härlig seger med siffrorna 2–1 till Elfsborg. Såväl seger som två gjorda bortamål vilket gav ett bra utgångsläge inför onsdagens returmatch på Borås Arena. Inför strax under 500 åskådare tog därmed U19-laget emot de isländska spelarna och skulle göra allt för att bibehålla försprånget till avancemang.

Första halvlek blev tämligen jämn där bägge lagen skapade möjligheter. Första heta chansen fick Elfsborg genom Eduart Iljazis friläge, men skottet räddades. Även Alexander Ceganjac hade ett pressat skott, som också räddades, men även gästerna skapade två bra chanser – en på hörna och ett läge på nick, men strax utanför.

Sedan var det Elfsborg som skulle ta ledningen även i returmatchen där förarbetet var en riktig delikatess. Isaac Prince Kouame snurrade upp det isländska försvaret med ett par överstegsfinter, skottfintade och passade en helt fristående Jesper Sandberg Hesselgren. 1–0 och än mer arbetsro i det gulsvarta lägret. Hemmalaget kunde sedan bevaka sin ledning och försöka spela kontrollerat. Gästerna gav inte upp och försökte spela sitt spel med ganska långa bollar mot tunga anfallare, men Elfsborg redde ut det.

Elfsborg går därmed vidare till den andra omgången där motståndet blir Chelsea FC från London. De ställdes mot norska Molde i den första omgången, där matchen i England slutade med 10–1 och returen i Norge med 4–0 till Chelsea. Engelsmännen därmed vidare med 14–1.

Hemmamötet mot Chelsea kommer spelas den 7 november och bortareturen den 28 november.

IF Elfsborg – KR Reykjavik 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 Jesper Sandberg Hesselgren 63′,

Startelva: Tim Rönning (mv) – Johannes Vedin, Tim Stålheden, Filip Schyberg, Oliver Zandén – Isaac Prince Kouame, Joakim Engström, Nattnael Zerai, Eduart Iljazi – Jesper Sandberg Hesselgren, Alexsandar Ceganjac.
Ersättare: Sebastian Jonsson (mv), Joel Viktorsson, Gustav Broman, Noah Söderberg, Makwan Sawsami, Kevin Holmén, Kevin Liimatainen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer