181026 Trelleborgs Isak Jšnsson och Elfsborgs Viktor Prodell under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Trelleborg och Elfsborg den 26 oktober 2018 i Trelleborg. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166

Oavgjort mot Trelleborg på Vångavallen

Publicerad: 2018-10-26 22:54

Den 27:e omgången sparkades igång med att Elfsborg tog sig söderut, närmare till Trelleborg och Vångavallen. Elfsborg dominerade första halvleken men det räckte bara till 2-2.

Drygt åtta minuter in i matchen skulle den första målchansen komma när Joakim Nilsson slog en riktigt fin krosspassning till en framspringande DG som tog ner bollen men fick den inte vidare mot mål och Trelleborg kunde bryta. Han skulle få sin revansch en kvart in i matchen när han nickade in ledningsmålet snyggt efter Simon Lundevalls hörna. Elfsborg fick luft under vingarna och spelade ut Trelleborg och när klockan tickade över 21 minuter slog Simon Lundevall ett kalasinlägg som Joakim Nilsson hoppade upp och stötte in från nära håll och 2-0 var ett faktum. Trelleborg såg uppgivna ut i den första halvleken och när domaren blåste för halvtid så kändes det som att Elfsborg hade god kontroll på matchen…

Trelleborg kom ut som ett annat lag i den andra halvleken och kunde både reducera och kvittera en kvart in i halvleken. Elfsborg darrade till ordentligt och det var också nära straff för Trelleborg men när domaren blåste av var det inte straff utan filmning och Elfsborg klarade sig. Hemmalaget trappade upp sina mannar och skapade ett par farliga hörnor. Elfsborg å andra sidan bytte in Jesper Karlsson, Per Frick och David Boysen för att få lite friska ben. Varken Elfsborg eller hemmalaget mäktade med något mer mål och det slutade oavgjort i hällregnet på Vångavallen.

Efter matchen träffade Cmore Daniel Gustavsson och han sa såhär:
– Vi är inte tillräckligt bra idag, Trelleborg känns mer sugna än vi och gör två mål i andra. Vi är bra i första och har bra spel, borde gjort något till. Vi har varsin halvlek. Rättvist kanske, men vi är inte nöjda.

Trelleborgs FF – IF Elfsborg 2-2 (0-2)
Mål: Daniel Gustavsson (15′), Joakim Nilsson (21′), Salif Jönsson (58′), Isak Jönsson (62′)
Varning, Elfsborg: Joakim Nilsson, Jesper Manns
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 802
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Frederik Holst, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Jesper Manns – Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Olsson(75′), Stefan Ishizaki, Simon Lundevall (67′) – Viktor Prodell (67′)
Ersättare: Tim Rönning, Rami Kaib, Per Frick (67′), Emir Bajrami, Jesper Karlsson (67′), David Boysen (75′), Gustav Henriksson

Huvudpartners