180617 Elfsborgs Marcus Ejerblad och Ängelholms spelare under fotbollsmatchen i U19 Allsvenskan mellan Elfsborg och Ängelholm den 17 juni 2018 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Halmstad för starka i sista matchen

Publicerad: 2018-10-27 20:04

Sista matchen vankades i SM-slutspelet av U19 Allsvenskan när Halmstad tog emot på bortaplan. 

Den trettonde och sista omgången i SM-slutspelet av U19 Allsvenskan stod på schemat när Elfsborg åkte till Halmstad för bortamatch. För de båda lagen var matchen mest av akademisk betydelse då inget av lagen hade någon chans på seriesegern, och därmed ett SM-guld. Istället ville båda lagen avsluta så bra som möjligt.

Som vanligt blev det en tuff och hård match på bortaplan mot HBK, på ett tämligen kylslaget Halmstad Arena. Halvtimman in i matchen kunde hemmalaget utnyttja en straff de fick tilldömt, vilket gav 1–0 som också blev paussiffror. I den andra halvleken jagade Elfsborg kvittering, men med strax över halvtimman kvar att spela kunde hemmalaget göra 2–0. På stopptid satte Marcus Ejerblad reduceringen till 2–1 på nick, men närmre än så kom inte gulsvart.

Därmed slutade Elfsborg på en tolfteplats i SM-serien. Noterbart är segern i serien. Efter ett rafflande måldrama kunde Hammarby till slut höja SM-pokalen och vinna på målskillnad före BK Häcken som båda slutade på 28 poäng.

Gulsvart får nu fokusera på att förbereda sig inför nästa omgång av UEFA Youth League mot Chelsea, där hemmamatchen spelas på Borås Arena den 7 november.

Halmstads BK – IF Elfsborg 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 36′, 2–0 57′, 2–1 Marcus Ejerblad 90′

Startelva: 31. Tim Rönning (K) (mv), 2. Samuel Rundqvist, 5. Viktor Widell, 6. Johannes Vedin, 10. Marcus Ejerblad, 12. Joel Wiktorsson, 14. Arlind Kutllovci, 15. Makwan Sawsani, 16. Noah Söderberg, 17. Aleksandar Ceganjac, 19. Anton Thorsson
Ersättare: 3. Filip Schyberg, 7. Jesper Sandberg Hesselgren, 8. Joakim Engström, 11. Prince Isaac Kouame, 13. Eduart Iljazi

Huvudpartners Officiella sportleverantörer