181024 Elfsborgs Filip Schyberg och KR Reykjaviks Hjalti Sigurdsson under fotbollsmatchen i UEFA Youth League mellan Elfsborg och KR Reykjavik den 24 oktober 2018 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

Fri entré när Chelsea FC gästar Borås Arena

Publicerad: 2018-10-31 15:13, Uppdaterad 2018-10-31 15:53

IF Elfsborgs U19 ställs i nästa omgång av UEFA Youth League mot den brittiska storklubben Chelsea FC. Tack vare IF Elfsborgs samarbetspartners är det nu klart att vi kan bjuda på fri entré till matchen på Borås Arena den 7 november. När IFE ställdes mot Real Madrid i UEFA Youth League 2016 kom 6800 personer för att se framtidens stjärnor. Än en gång väntas storpublik!

IF Elfsborg stod för en gedigen insats när laget avancerade i UEFA Youth League efter sammanlagt 3-1 mot Isländska KR Reykjavik. Nu ställs föreningens U19-lag mot Londonklubben Chelsea FC som var i final i 2018 men väl där förlorade med 3-0 mot FC Barcelona. Chelsea har innan dess stått som slutsegrare av turneringen två gånger, 2015 och 2016. Det är med andra ord ett motstånd på den allra högsta europanivån för ungdomslag som ”di gule” ställs mot.

Jonas Kallin är evenemangsansvarig och planerar stormatchen på Borås Arena
– För IF Elfsborg är det fantastiskt roligt att kunna erbjuda fri entré till alla Elfsborgare. Med stöd ifrån våra samarbetspartners vill vi framförallt bjuda in alla ungdomar som är intresserade av matchen. Chelsea FC är en klubb som många är nyfikna på och många av spelarna på planen väntas dyka upp i Premier League eller andra stora ligor i framtiden. Vi hoppas att många Elfsborgare kommer och stöttar våra duktiga U19-killar och bidrar till att de får spela inför storpublik.

–  När vi mötte Real Madrid 2016 blev vi rejält positivt överraskade av det stora intresset när nästan 7000 personer såg matchen på arenan. Vi kommer att börja med att öppna Sjuhäradsläktaren, men har beredskap att öppna upp fler läktare vid behov. Arenan öppnar 17.00 och eftersom det är fri entré är det svårare att bedöma antalet besökare på förhand. Vi uppmanar alla åskådare att vara ute i god tid för att bidra till logistiken då det är fri sittning inne på arenan avslutar Jonas.

Matchen IF Elfsborg – Chelsea FC spelas på Borås Arena 7 november med avspark 18.00. Anmäl om du kommer i matcheventet på facebook. 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer