180901 …stersunds mŒlvaktstrŠnare Linus Eriksson hŠlsar pŒ nŒgra fans nŠr han anlŠnder med bussen till Behrn Arena under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan …rebro och …stersund den 1 september 2018 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119

IF Elfsborg gör förändringar i ledarstaben

Publicerad: 2018-11-22 19:50, Uppdaterad 2018-11-23 09:58

Ulf Thorsson, som under 2018 arbetat som IF Elfsborgs målvaktstränare kommer att lämna föreningen – och ersätts av Linus Eriksson, som under sina senaste år arbetat som målvaktstränare för Östersunds FK och Svenska P17/P18 landslagen.
– Det känns fantastiskt roligt. Jag är väldigt glad och taggad på att börja arbeta i föreningen och jag ser oerhört mycket fram emot den kommande säsongen. Jag är förväntansfull och vill verkligen nå framgång här, säger Linus.

Linus Eriksson, som precis varit i väg på landslagssamling i Wales, har skrivit på ett två-års kontrakt och ansluter till föreningen i slutet av december efter en välförtjänt semester:
– Det känns grymt, det känns verkligen som att man kommer hem igen. Jag är ju faktiskt Elfsborgssupporter sen barnsben och har till och med stått i Elfsborgsklacken. Så det känns riktigt spännande att få vara med och utveckla idrottsföreningen Elfsborg.

Hur bra koll har du på våra målvakter?
– Jag vet självklart vilka dem är, men jag känner dem inte. Men vid lite olika tillfällen har man sett och hört talas om Kevin, David och Tim. Tycker därför det ska bli oerhört roligt att börja arbeta med dem, spelarna och ledarna.

Hur väl känner du Jimmy Thelin och Miguel Beas?
– Jag känner inte Jimmy och Miguel. Men jag har varit hos J-Södra tidigare och har alltid tyckt om deras fotbollsfilosofi, hur de arbetar och vad de vill åstadkomma. Killar som alltid gett ett proffsigt bemötande och har en vision med nya intressanta strategier.

Ulf  Thorsson vill även passa på att uttrycka sin tacksamhet till spelare, ledare och föreningen:
– Jag hade ett avtal med föreningen som sträckte sig till slutet på detta året, och då jag känt att det var tufft med pendlingen från Jönköping känns detta som ett ganska ömsesidigt beslut. Jag är oerhört tacksam för min tid i IF Elfsborg och tacksam för att jag fått arbeta med så skickliga spelare samt ledare. Jag önskar grabbarna och föreningen ett stort lycka till nu i framtiden.

Ulf är lojal, väldigt noggrann och har alltid strävat efter att göra sitt bästa. Vi tackar Ulf för det arbete han utfört för idrottsföreningen Elfsborg och hälsar Linus välkommen till vårt team, avslutar Jimmy Thelin.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer