COBHAM, ENGLAND - NOVEMBER 28: of Chelsea during the Chelsea v Elfsborg UEFA Champions Youth League Second Leg match on November 28, 2018 in Cobham, England. (Photo by Clive Howes/Chelsea FC via Getty Images)

Elfsborg föll mot vasst Chelsea

Publicerad: 2018-11-28 18:01, Uppdaterad 2018-11-29 11:11

Elfsborgs U-trupp hade en tuff uppgift framför sig när laget på onsdagseftermiddagen spelade returmatchen mot Chelsea FC i UEFA Youth League i London.

Förutsättningarna var tämligen enkla – Elfsborg behövde göra tre mål och samtidigt hålla nollan för att ta det till förlängning. Inför matchen pratade man om att fortsätta på den inslagna vägen defensivt, men försöka lyfta lite mer offensivt. De yttre förutsättningarna var 14 grader men en vind som gjorde att känslan var betydligt kallare. Dock en väldigt fin matchplan med extremt välhållet gräs för att snart vara december.

Matchen blåstes igång av den norske domare Kristoffer Hagenes i ett lätt regn. Inledningen blev lite av ett ställningskrig där bägge lagen försökte läsa av varandras taktik. Elfsborg stod upp bra första kvarten, skapade ett par hörnor som dock blev resultatlösa, men precis i 15′ minuten utnyttjade Chelsea en av sina första chanser. Charlie Brown fick ett inspel mellan Elfsborgs försvarare där han inte gjorde något misstag och satte 1-0.

Spelet rullade vidare och Elfsborg skapade en riktigt vass chans på hörna, där det bara var en tå från 1-1. Istället kom en omställning minuten senare som Daishawn Redan utnyttjade till 2-0 efter en ny omställning. Elfsborg fick ha en hel del boll, försökte rulla runt men hade svårt att i spelet komma till heta chanser. Bästa chansen fick dock Jesper Sandberg Hesselgren i 38′ minuten men skottet gick strax utanför stolproten.

Slutet av andra halvlek blev sedan ingen höjdare resultatmässigt. Ett misslyckat uppspel i 41′ minuten bäddade för en ny snabb omställning där Brown fick skjuta in 3-0. Precis i 45′ minuten gjorde sedan Juan Familio-Castillo 4-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet, där han vände runt vid första stolpen och satte in bollen ur snäv vinkel.

Solid insats i andra halvlek

Elfsborg pratade i halvtidsvilan om att hålla sig mer till matchplanen, se det som att trots resultatet utgå från 0-0 inför andra halvlek och göra det bästa av situationen. Prestationen och insatsen var än mer viktig än själva resultatet. Dock skulle andra halvlek inledas med ytterligare mål från hemmalaget. Efter en frispark, strax utanför straffområdet, kom andra bollen till George McEachran som drog till ett distansskott in bakom Tim Rönning i Elfsborgsmålet.

Trots att det stod 5-0 fortsatte Elfsborg försöka spela sitt spel och inte falla ihop. Sista målet för dagen kom i 57′ minuten när Tariq Uwakwe stod för en individuell prestation, dribblade förbi ett par försvarare, rullade förbi Rönning och in i mål. Sista halvtimman var tämligen jämn där båda lagen skapade ett par chanser var. Elfsborg hade två bollar strax utanför stolparna, men något gulsvart mål blev det dessvärre inte.

Resultatet till trots så stod Elfsborgsspelarna upp, stoppade ”blödningen” och visade karaktär när varken frustration visades eller fokus tappades. En bra erfarenhet för killarna att ta med sig in i deras framtida karriärer.

FOTON: Clive Howes, OIC Photos

Chelsea FC – IF Elfsborg 6-0 (4-0)

Mål: 1-0 Charlie Brown 15′, 2-0 Daishawn Redan 21′, 3-0 Charlie Brown 41′, 4-0 Juan Familio-Castillo, 5-0 George McEachran 47′, 6-0 Tariq Uwakwe

Elfsborg: Tim Rönning (mv) – Johannes Vedin, Tim Stålheden, Filip Schyberg (k), Makwan Sawsami – Kevin Liimatainen, Noah Söderberg, Anton Thorsson, Eduart Iljazi – Jesper Sandberg Hesselgren – Aleksandar Ceganjac
Ersättare: Sebastian Jonsson (mv), Kevin Holmén, Gustav Broman, Jack Cooper Love, Joel Wiktorsson

Chelsea: Jake Askew (mv) – Tariq Lamptey, Joseph Colley (k), Jack Wakely, Ian Maatsen, Juan Familio-Castillo – Tariq Uwakwe, George McEachran, Faustino Anjorin – Daishawn Redan, Charlie Brown
Ersättare: Karlo Ziger (mv), Marcel Lavinier, Clinton Mola, Jonathan Russell, George Nunn, Marcel Lewis

Huvudpartners Officiella sportleverantörer