Henric från Falköping var först ut 2019

Publicerad: 2018-11-30 11:12, Uppdaterad 2018-11-30 11:59

9 minuter tog det ifrån släppet till att Henric Hagberg ifrån Falköping hade förnyat sin seriebiljett på Elfsborgsläktaren. IF Elfsborg har en lång tradition av starkt stöd ifrån Skaraborg. Läs mer om Henric och gänget som åker närmare 8 mil enkel väg för att ta sig till hemmamatcherna på Borås Arena.  

Grattis och tack Henric, du var först med att förnya din seriebiljett 2019.
– Oj, ja där ser man, jag såg nyheten som push notis och sedan mailet som kom ut om att förnya och tänkte att ja, det är inget att tveka på. Lika bra att slå till direkt.

Henric, du har seriebiljett guligan på Elfsborgsläktaren. Hur länge har du haft seriebiljett där? 
– Jag har haft seriebiljett på ståplats sedan sex eller sju år tillbaka. Tidigare köpte jag lösbiljetter varje match jag skulle på. Men med seriebiljett är det både billigare och smidigare. Veta att man kan bestämma sig nära inpå och ha seriebiljetten smidigt i plånboken eller telefonen. Sedan tycker jag att det är viktigt att visa att man ställer upp för föreningen, att ha seriebiljett visar på lojalitet i med- och motgång. Det tänkte jag inte så mycket på i början när jag började att köpa seriebiljett, men det är en insikt som vuxit fram. Jag håller även på Leksand i hockey och har blivit van att stötta i tuffa perioder skrattar Henric.

– Vi är ett stabilt gäng på 4-5 personer som åker bil ifrån Falköping till varje hemmamatch. Vi åker alltid två timmar innan avspark för att komma fram i tid och hinna käka en korv innan match. Med oss i bilen har vi Johnny Blom, 85 år, som åker med på nästan alla matcher och även står med oss på ståplats. Men han behöver inte köra längre, det turas vi andra om att göra.

2018 var ett tufft år för oss Elfsborgare. Har du några ljusglimtar som du kommer att ta med dig?
– Ja, även om det varit ett tufft år resultatmässigt betyder gemenskapen och supporterskapet i sig väldigt mycket. Bara en sådan grej som att vid Sirius borta så gick Guliganernas bussresa via Falköping, det var en trevlig lördagsresa som jag kommer att minnas, även om inte resultatet gick vår väg.   Annars får jag nog säga, Sundsvall hemma, det var en match där så mycket stämde av det vi vill se. Spelet på planen i en viktig match, snygga mål och bra stämning på läktarna. Det vill vi se mer av 2019!

Vad har du för förhoppningar på 2019?
– Framförallt vill jag se att hela föreningen IF Elfsborg har tagit med lärdomar ifrån 2018, en vilja att arbeta hårt och bli bättre. Det är ett nytt år och nya tag, det hoppas jag gäller även för oss i publiken.  Att vara Elfsborgare är så otroligt mycket mer än bara det som sker på matcherna, jag vill se att fler stöttar själva klubben IF Elfsborg, supporterskapet handlar om så mycket mer än 90 minuter fotboll. Vi supportrar har en viktig roll i ett starkare Elfsborg 2019.

Tack Henric och gänget ifrån Falköping, ni precis som alla seriebiljettsinnehavare, betyder mycket för IF Elfsborg.

Läs mer om IF Elfsborgs seriebiljetter 2019 

Huvudpartners