IF Elfsborg har idag kommit överens med norska Lilleström SK om en övergång för Daniel Gustavsson. Vi tackar Daniel för två och ett halvt fina år i gulsvart och önskar honom ett stort lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär.

Daniel Gustavsson kom till IF Elfsborg från Örebro SK inför höstsäsongen 2016. Under sina två och ett halvt år i IF Elfsborg stod mittfältaren för 10 mål och fyra assist på sammanlagt 65 matcher. – Det är blandade känslor, det klart att det känns tråkigt men också bra. Jag har varit i allsvenskan länge och är sugen på att få ny motivation genom att testa något nytt. IF Elfsborg är en fin klubb som alltid har varit tillmötesgående. Det har varit lite tungt för oss på planen men vi har alltid fått ett bra stöd vid sidan om, säger Daniel Gustavsson.

Vad har varit ditt bästa minne under din tid i föreningen?

– Personligen så får jag säga den allsvenska premiärmatchen borta mot Kalmar FF säsongen 2017. Jag gjorde två mål i en allsvensk premiär, det var bra tryck och extra laddat – en väldigt skön känsla.

Vad kommer du att sakna mest efter din tid här?

– Grabbarna i laget – bra personligheter allihopa. Jag önskar IF Elfsborg stort lycka till säsongen 2019.

Manager Jimmy Thelin:

– Daniel har varit lojal och jobbat hårt för laget under en tuff säsong, han har många bra kvaliteter som spelare och människa. Vi har haft en dialog under året om hans önskan att prova en liga utanför Sverige. Vi tackar honom för den här tiden och önskar honom lycka till, säger Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson:

– Daniel har sedan han kom till oss varit en uppskattad person som alltid agerat som en professionell fotbollsspelare skall göra, att vi nu går skilda vägar har med att Daniel själv har gärna sökt en ny utmaning utanför Sverige och också att vi erhållit ett ekonomiskt förslag från Lilleström som vi har kunnat acceptera, säger Stefan Andreasson.