190117 Deniz HŸmmet under en presskonferens med det allsvenska fotbollslaget Elfsborg den 17 januari 2019 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Cop 112

IF Elfsborg värvar Deniz Hümmet

Publicerad: 2019-01-17 19:26, Uppdaterad 2019-01-18 11:22

Vi är mycket glada att idag kunna presentera Deniz Hümmet som ny spelare i IF Elfsborg. Han kommer närmast från Trelleborgs FF och har idag skrivit på ett fyraårskontrakt.

Anfallaren lämnade i ung ålder moderklubben Malmö FF för ett a-lagskontrakt med Troyes AC i den franska andradivisionen. Där stod han för flera matcher när klubben 2016 avancerat till den franska högstadivisionen Ligue 1. Hösten 2016 debuterade han i det turkiska U21-landslaget och har efter framgångsrika prestationer där blivit aktuell för A-landslaget.

Våren 2017 värvades den då 20-åriga anfallaren tillbaka till Sverige och superettanlaget Gefle IF. Där gjorde han succé med 12 mål och tre assist på 28 matcher. Inför säsongen 2018 lämnade han Gefle IF för den allsvenska nykomlingen Trelleborgs FF. Där stod han för fem mål och en assist under sina 28 matcher innan 22-åringen alltså idag signerade ett fyraårskontrakt med IF Elfsborg. Han ansluter omgående till truppen och träningslägret i Bradenton, Florida.

Manager Jimmy Thelin kommenterar värvningen:

-Hümmet är en spelare med mycket potential och har en stark drivkraft att nå långt med IF Elfsborg och sin fotboll. Han är en kombinativ spelare som är bra på att ta sig in i boxen samt sätta lagkamrater i bra lägen. Han kan spela på flera olika positioner och bidra till att stärka laget.

Deniz anlände under torsdagsmorgonen till Borås för läkarundersökning och presskonferens och åker redan imorgon till Bradenton, Florida för att möta upp laget under pågående träningsläger.

-Det känns jättebra, jag vill bara ansluta så fort som möjligt, lära känna alla grabbar och komma själv igång med träningen. IF Elfsborg är en klubb som står för fin fotboll och har för mig alltid varit en utmanare till det allsvenska guldet. En fin och proffsig förening som jag mött många gånger, framför allt i ungdomslagen.

Dina mål med 2019 – för laget och för dig?

-För mig är det viktigast att laget fungerar, att vi tror på oss själva och går ut varje match med målet att vinna. Någonstans vill man ju slåss om att vara med i toppen, det är alla spelares ambition, det vore konstigt annars, säger Deniz.

Vad är du för typ av spelare?

-Jag tycker att jag är teknisk och trygg med bollen, bra passningsfot som gillar att skapa lägen för mig och mina medspelare. Jag jobbar hårt för laget och tar den rollen jag får av tränaren om det så är på mittfältet, på kanten eller i anfallet. Jag vill vara en drivande karaktär som hjälper mina medspelare både på och utanför planen.

 

Klubbchef Stefan Andreasson kommenterar värvningen:

-Deniz har under våra diskussioner sedan en tid tillbaka verkligen visat att han vill spela för oss trots ett antal andra erbjudanden. Deniz har skrivit ett kontrakt över fyra säsonger och kommer att spela i nr 7.

Vi önskar Deniz lycka till och varmt välkommen till IF Elfsborg!

Presskonferens:

Huvudpartners Officiella sportleverantörer