Tisdagen den 29 januari hade Guliganerna årsmöte på Borås Arena. Ett 40-tal medlemmar samlades i restaurangen på Borås Arena för sedvanliga val. Där bland annat ordförande Isak Edén fick förtroendet att leda föreningen i ytterligare två är.

Isak, till att börja med hur sammanfattar du 2018 ur ett supporterperspektiv.
– Det är klart att en stor del av året präglades av det sportsliga.  Men samtidigt har vi jobbat hårt för att vara med och bidra till en attitydsförändring bland gemene Elfsborgare och framförallt det som står på Elfsborgsläktaren. Vi har haft många år med framgång och många Elfsborgare har identifierat en stor del av sitt supporterskap till IFE med alla topplaceringar. Det kommer att komma perioder som är tuffa, så är det i alla klubbar, men då gäller det att kliva fram och stötta ännu mer. Vi vill vara med och bygga en ännu starkare Elfsborgskultur. Under hösten kördes ”Stå upp för Elfsborg”- kampanjen där vi fick ett väldigt bra gensvar. Tack vare pengarna vi fick in till resefonden kunde vi arrangera flera billiga bortaresor och bland annat skicka tre bussar till Trelleborg. Det är sådana initiativ som vi vill bygga vidare på.

Hur står sig Guliganerna som förening efter 2018?
  Guliganerna står sig väldigt stark som förening. Vi slutade på strax över 500 medlemmar förra året och det är klart att jämfört med för några år sedan är det ett antal som har minskat. Det är givetvis en trend som vi behöver och tror att vi kan bryta under 2019. Men det viktigaste är ändå att vi har en trogen kärna av medlemmar som står sig väldigt stark och det hade vi även 2018. Vi sätter ett stort värde i att arrangera resor och ha supportar på alla bortamatcher och det hade vi med marginal 2018 Ekonomiskt har Guliganerna ett stabilt eget kapital med ett plusresultat för 2018. Vi har en lokal som vi fortsatt driver och en ny spännande styrelsekonstellation för 2019.

Ja, på tal om det. Hur ser planerna ut för 2019?
– Först av allt kommer styrelsen att ha en traditionsenlig styrelsehelg i Varberg. Där kommer de nya i styrelsen att involveras, få arbetsområden och därefter lägger vi upp målsättningar och planer för 2019 som helhet. Men självklart kommer vi att arbeta hårt för att åter öka medlemsantalet, vi ligger redan nu på strax över 300 som redan betalt in! Det kommer bli fokus på att öka medlemsengagemanget, fortsätta jobba för att förändra attityden hos gemene Elfsborgare, få fler folk att gå på IF Elfsborg såväl hemma som borta. Jag tror på ett roligt 2019 på läktarna och vi ska jobba hårt för att möjliggöra det!

Vad har du för förhoppningar på IF Elfsborg 2019?
Seger i omgång två och en bättre tabellplacering än ifjol. Utöver det anser jag att det viktigaste 2019 är att vi ska kunna återfå känslan av att vara stolta över Elfsborg och att vi är påväg mot någonting stort igen. Det viktigaste är att vi lyckas vinna tillbaka tron och glädjen från Boråsarna och känna att vi tar kliv framåt och det är jag helt övertygad om att vårt tränarteam är kapabla till att göra. Det kommer att gå upp och ner även under 2019, men under tiden är det viktigt att komma ihåg ”Det är så kul att vara gul!”.

 Guliganernas styrelse 2019
Isak Edén
Anders Larsson
Alfred Johansson
Clara Tolfsson
Tomas Svensson
Alexander Stenberg
Andreas Nilsson
August Nolbrandt
Fanny Lindroth
Erika Österlund

 

Läs mer och bli medlem i Guliganerna via den här länken.