Jonathan Levi klar för IF Elfsborg!

Publicerad: 2019-02-08 18:36, Uppdaterad 2019-02-09 15:17

Vi är mycket glada att idag kunna presentera Jonathan Levi, 23, som ny spelare i föreningen. Vi har idag kommit överens om att låna Jonathan Levi från norska Rosenborg BK säsongen 2019 ut.

Efter åtta mål på 25 matcher för Landskrona Bois i division 1 södra, lämnade Jonathan Levi Landskrona vintern 2017 för spel i Öster och Superettan. Efter fina prestationer med fem mål och en assist på elva matcher, blev han redan under våren intressant för allsvenska och utländska klubbar. Under sommaren 2017 värvade norska Rosenborg BK svensken och sedan dess har han vunnit både norskt liga- och cupguld, spelat i Europa League, varit en del av det svenska U21-landslaget och fick i vinter göra debut i A-landslaget på januariturnén i Qatar. Jonathan Levi ansluter direkt till laget.

Elfsborg.se träffar en mycket glad Jonathan Levi som under dagen anlände till Borås och Borås Arena. -Välkommen till IF Elfsborg, hur känns det?

Det känns väldigt bra. Elfsborg var självklart – även om det fanns flera andra allsvenska lag intresserade så har det aldrig funnits några tvivel om att det var här jag ville vara. Det har varit hektiska dagar men nu är allt på plats – kritat och klart och jag är i Borås.

Vad har du för förväntningar?

Jag har väldigt höga förväntningar, både på mig själv, laget och på staben. IF Elfsborg har alltid varit en stor förening i mina ögon och jag förväntar mig att det kommer att bli fina resultat i år. Jag har lite koll på spelartruppen och med Jimmy som tränare tror jag att 2019 kan bli väldigt bra för oss. Jag är ganska säker på att placeringen kommer att bli betydligt bättre det här året.

Känner du någon i laget?

Jag har framförallt träffat Rami Kaib under en U-21-landslagssamling, och vi klickade bra. Jag har också träffat Simon Olsson via gemensamma vänner, så det är väl de två grabbarna jag kommer att hänga med nu i början, men det ska nog inte vara några problem att bli polare med de andra i laget.

Vad är du för typ av spelare och hur bidrar du till laget?

Förhoppningsvis behöver jag inte svara på den frågan om någon månad, men jag är en teknisk fotbollspelare med en väldigt bra vänsterfot som gillar kombinera och utmana – med explosivitet och snabbhet. Som fotbollsspelare vill jag bidra med det bästa jag kan på planen. Jag är ju en offensiv spelare, så poäng är väl det man utgår ifrån att jag ska göra. Utanför plan är jag en glad person som tar för sig, och bjuder gärna på mig själv i omklädningsrummet, avslutar Jonathan Levi.

Manager Jimmy Thelin om Jonathan Levi

Han har en tävlingsinriktad personlighet, han är en kreativ och modig spelare som är beredd att jobba hårt för laget, både offensivt och defensivt. Jonathan kommer att tillföra energi och kvalitet till vårt lag, säger Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson om Jonathan Levi

Att Jonathan väljer oss i konkurrens med flera andra klubbar känns riktigt bra och är ett bevis på att vi är en förening som attraherar spelare på hög nivå. Vi hoppas att det här ger signaler till vår omgivning att IF Elfsborg är att räkna med 2019, avslutar Stefan Andreasson.

Varmt välkommen till IF Elfsborg!

Huvudpartners