Under helgen spelar IF Elfsborgs elitlag sina första tävlingsmatcher för säsongen när ligacupens andra gruppspel startar. 

IF Elfsborgs elitlag har förberett sig under januari månad för att stå redo inför tävlingspremiären för säsongen 2019. Under helgen kommer det andra gruppspelet i Ligacupen, elitlagens motsvarighet till Svenska Cupen, att starta. Elfsborg spelar i U16, U17 och U19 och samtliga i grupp A3 där gruppsegraren tar sig till slutspelshelg.

U16
Laget tog sig till det andra gruppspelet genom att bli tvåa i det första gruppspelet. Under försäsongen har nu laget spelat tre träningsmatcher som resulterade i förlust mot IK Oddevold med 1-2, vinst på bortaplan mot IK Zenith med 6-3 och sedan vinst mot lokalkonkurrenten Norrby IF med 4-0. Följande matcher väntar nu för U16 i Licagupen:

Örgryte IS FF – IF Elfsborg, 9 februari klockan 13.00 på Hammarviken Arena
IF Elfsborg – Örebro SK FK, 16 februari klockan 13.00 på Borås Arena 2
IFK Norrköping FK – IF Elfsborg, 23 februari klockan 17.00 på Östgötaporten
IF Elfsborg – GAIS, 2 mars klockan 16.00 på Borås Arena 2
Qviding FIF – IF Elfsborg, 10 mars klockan 15.30 på Ruddalen

U17
När första gruppspelet i Ligacupen spelades under november månad gick Elfsborg rent och tog tre segrar, vilket innebar avancemang. Under januari månad har man i U17 spelat en träningsmatch, den mot IFK Norrköping som slutade 2-2, men delar av U17-truppen har också matchats i U16-lagens träningsmatcher. Följande matcher väntar nu i U17-gruppen i Ligacupen:

Ängelholms FF – IF Elfsborg, 10 februari klockan 13.00 på Nya träningsplanerna i Ängelholm
IF Elfsborg – IFK Göteborg, 17 februari klockan 14.00 på Borås Arena
IF Elfsborg – Örgryte IS FF, 24 februari klockan 12.00 på Borås Arena
BK Häcken – IF Elfsborg, 3 mars klockan 13.00 på Bravida Arena
IF Elfsborg – Halmstads BK, 10 mars klockan 11.30 på Borås Arena

U19
I det första gruppspelet kom IF Elfsborgs U-trupp på en andraplats bakom lokalkonkurrenten Norrby IF, men det räckte till avancemang och ett andra gruppspel i cupen. U-truppen har träningsspelat mot Stabaeck där laget vann med 3-0, en mot Skoftebyns IF som slutade 3-0 och match mot Ullared IK som slutade 3-1. Nu väntar en trupp grupp i Ligacupen där matcherna är som följer:

IF Elfsborg – IFK Värnamo, 9 februari klockan 14.00 på Borås Arena
Kalmar FF – IF Elfsborg, 15 februari klockan 18.00 på Gasten IP
IF Elfsborg – Norrby IF, 23 februari klockan 15.00 på Borås Arena 2
Östers IF – IF Elfsborg, 2 mars klockan 15.00 på Värendsvallen
IF Elfsborg – IFK Norrköping FK, 9 mars klockan 16.00 på Borås Arena