Äntligen drog tävlingssäsongen igång när IF Elfsborg gästade Hässleholms IF på Österås IP i första omgången av Svenska Cupen.

I den första halvlekens första hälft såg vi ett IF Elfsborgs som rullade boll med bra kombinationer och hög press men hade svårt att skapa sig ett ordentligt tryck. Målchanserna kom längre in i matchen. Joakim Nilsson var genom en nick på en hörna mycket nära att göra mål och så även Deniz Hümmet, som efter en läcker mottagning sköt ett stenhårt skott i stolpen. IF Elfsborg styrde matchen och kunde fortsätta att spela boll med stort självförtroende, men efter en plötslig Hässleholms-kontring kunde hemmalaget göra 1-0. IF Elfsborg skapade efter ledningsmålet ett rejält tryck på Hässleholm och lyckades efter flera långa anfall göra 1-1 genom Joakim Nilsson, som dröjde sig kvar efter en hörna. Nyförvärvet och debutanten Jonathan Levi stod för assisten som Nilsson mötte med pannan. Resultatet stod sig till halvlek.

IF Elfsborg inledde sedan andra halvlek på det allra bästa sättet. Redan efter en minut kunde Stefan Ishizaki via ett långskott dundra in 1-2. IF Elfsborg fortsatte sedan att styra matchen och spelade stundtals ut hemmalaget. Man skapade flera bra målchanser och en av dem kom efter en snygg klack av Pawel Cibicki till en fristående Simon Lundevall som var mycket nära att göra 1-3. Men det var Stefan Ishizaki som skulle utöka Elfsborgs ledning efter en fantastisk mottagning av Frederik Holst inspel. Ishizaki tog läckert ner bollen i straffområdet, fintade bort en spelare och kunde i den 79:e matchminuten enkelt placera in bollen i mål. Elfsborg tryckte på allt mer och i den 84:e minuten kom ytterligare ett mål av inhoppande Per Frick, som genom ett kraftigt avslut från straffområdet pangade in 1-4. Men det var inte slut där.  I den 91:a minuten kom 1-5 efter att Pawel Cibicki, som under hela matchen sett mycket pigg ut, tunnlat en spelare, fintat bort en annan och spelat fram bollen till en helt fri Samuel Holmén.

En härlig dag och en skön vinst i första omgången av Svenska Cupen. Nästa match i Svenska Cupen spelas nu på lördag den 23 februari kl.14:00 på Borås Arena.

Svenska Cupen, omgång 1, 17 februari

Hässleholms IF – IF ELFSBORG 1-5 (1-1)

Målskyttar, IF Elfsborg: Joakim Nilsson, Stefan Ishizaki (2) Per Frick, Samuel Holmén

Varningar, IF Elfsborg:

Utvisning, IF Elfsborg:

IF Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Frederik Holst, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Stefan Ishizaki, Simon Olsson, Deniz Hümmet, Jonathan Levi (ut), Pawel Cibicki, Simon Lundevall (ut)

Ersättare: Tim Rönning, Per Frick (in), Alex Dyer (in), Samuel Holmén (in), Robert Gojani, Jesper Manns, Gustav Henriksson