Idag blev det klart! Filip Persson har skrivit på ett kontrakt med IF Elfsborgs u17-trupp. 16-åringen kommer närmast från Jönköping Södra och ansluter till u17-truppen i sommar.

-Vi är mycket glada att återigen lyckats attrahera en av Sveriges bästa unga talanger. Filip är en central innermittfältare som i den rollen kan spela både offensivt och defensivt, han har en väldigt utvecklad teknik och spelförståelse. Filip ansluter till oss i sommar och börjar på fotbollsgymnasiet i Augusti, säger Tony Lundqvist, Sportchef Ungdom.

Filip besökte i veckan Borås och Borås Arena.- Det känns väldigt bra och jag har fått ett bra intryck av Elfsborg. När jag har varit här och provtränat har jag snackat med både tränarna och killarna i laget och då har det känts jättebra – en fin miljö att utvecklas i, säger Filip.

Drömmen är att bli proffs och att spela i IF Elfsborgs a-lag men för att komma dit krävs hårt jobb säger han. -Det här är jättestort för mig, träningsgruppen i IF Elfsborg är riktigt bra och där tror jag att jag kan utvecklas mycket i. Jag ser Oscar Hiljemark som en förebild som också flyttade till Borås som 15-åring och gått hela vägen till IF Elfsborgs a-lag till dit han är idag, avslutar Filip.

Varmt Välkommen Filip!