Strålande sol värmde publiken på Borås arena när IF Elfsborg tog emot IK Frej Täby i den andra omgången av Svenska Cupen. 1-1 blev slutresultatet och Samuel Holmén Elfsborgs målskytt.

IF Elfsborg inledde matchen bra med högt tempo och hög press. Flera gånger hade hemmalaget möjligheten att ta ledningen, inte minst när Jonathan Levi i den 31a minuten fick ett friläge efter att ha vänt bort motståndarnas målvakt men avslutat över. Det var dock bortalaget som skulle ta ledningen efter ett långskott av Mathias Bouvin i den 37e minuten. Resultatet stod sig till halvlek.

I den andra halvleken tog IF Elfsborg över matchen mer och mer och hade flera farliga målchanser. Bland annat genom en indirekt frispark efter att motståndarens målvakt stått med bollen i händerna för länge. Pawel Cibicki sköt frisparken i muren. IF Elfsborg pressade sedan IK Frej rejält de sista tio minuterna och kunde i den allra sista sekunden kvittera genom Samuel Holmén från ett inspel från kanten.

Nästa match i Svenska Cupen spelas den 3 mars borta mot Djurgårdens IF.

Svenska Cupen, omgång 2, 23 februari

IF ELFSBORG – IK Frej Täby 1-1 (0-1)

Målskyttar, IF Elfsborg: Samuel Holmén

Varningar, IF Elfsborg: Samuel Holmén, Stefan Ishizaki

Utvisning, IF Elfsborg:

Startelva IF Elfsborg:

Elfsborg: Kevin Stuhr-Ellegaard – Frederik Holst, Joakim Nilsson, Gustav Henriksson, Jesper Manns, Stefan Ishizaki, Simon Olsson (69’), Deniz Hümmet – Pawel Cibicki, Per Frick (Ut 45’), Jonathan Levi (Ut 69’)

Ersättare: Tim Rönning, Jon Jönsson, Rami Kaib, Samuel Holmén (In 69’), Alex Dyer, Simon Lundevall (In 45’), Marokhy Ndione (In 69’)