IF Elfsborg kan med glädje och stolthet presentera Lamina System AB som ny huvudsponsor. –Nu är det viktigt att vi sluter upp runt vår förening – självklart ska spelarna göra det bra ifrån sig, men det är lika viktigt att sponsorer, medlemmar och supportrar gör sitt och kommer till arenan och stöttar, säger Peter Hjalmarsson, VD för Lamina System AB. 

Efter 23 år som partners står det klart att samarbetet mellan IF Elfsborg och Lamina System AB utökas. Det världsledande Boråsföretaget inom kascherings- och limningsmaskiner till den grafiska industrin går från och med 2019 in som ny huvudsponsor. Med Peter Hjalmarsson i spetsen har det Boråsbaserade företaget, med sina lokaler i Viared, engagerat sig i IF Elfsborg sedan mitten av nittiotalet – och fler år blir det.

Peter Hjalmarsson hälsar oss välkommen. Vi sätter oss ner i fikarummet i kontorsdelen av byggnaden, väggarna är täckta av snyggt inramade elfsborgströjor och företagets gulsvarta engagemang går inte att ta miste på.   – När vi tar hit Svenska och internationella kunder och leverantörer sitter vi ju självklart i det här rummet – det blir ett naturligt prat, alla har ju någon sorts relation till fotboll, säger Peter. Lamina System AB bygger och exporterar maskiner till den grafiska industrin och man jobbar framförallt mot internationella kunder och lokala leverantörer. Trots sin internationella kundgrupp har företaget aldrig tvekat att samarbeta med föreningen. – Som företagare i Borås har vi en jättestor nytta av samarbetet med IF Elfsborg. Vi har tagit internationella och nationella kunder till arenan och haft stora utbyten av det och vi har nätverkat och samverkat med kärnan i IF Elfsborgs nätverk – ett helt fantastiskt gäng som man kan få hjälp av i många olika frågor, berättar Peter.

1995 gick företaget in som sponsor för IF Elfsborg – året därpå kvalificerades a-laget till Allsvenskan.  – Förutom samhällsengagemanget i ViTillsammans är det jätteviktigt att Borås som stad har ett lag i allsvenskan, framförallt när vi jämför oss med andra städer så blir Elfsborg vår stads stolthet och igenkänningsfaktor.

Peter har i alla år varit Elfsborgssupporter och minns tillbaka till matcherna på Ryavallen och de sparade matchprogrammen från sena 60-talet. – Jag minns när min morfar tog med mig till Ryavallen, jag fick vändkorset i huvudet för att han skulle undvika att betala – vi satt på sittplatsläktaren där det var fullt av rök från cigaretter och cigarrer. Därifrån fick vi se Elfsborg spela och min första idol Christer Hellqvist briljera med sina tvåfotare, det var fantastiska tider. Sedan dess har jag följt IF Elfsborg i ur och skur.

– IF Elfsborg engagerar. När det går bra för IF Elfsborg så pratar alla om det, när det går sämre är det likadant, vilket är ett jättebra tecken på hur många det är som bryr sig och vill att det ska gå bra. Nu är det viktigt att vi sluter upp runt vår förening – självklart ska spelarna göra det bra ifrån sig, men det är lika viktigt att sponsorer, medlemmar och supportrar gör sitt och kommer till arenan och stöttar, avslutar Peter.

Vilken plats hamnar vi på i år? – Jag tror att vi hamnar på en femte plats.

–Lamina System har sedan 1995 varit en trogen samarbetspartner till IF Elfsborg, under senaste åren har engagemanget blivit större och i år tar Lamina System steget fullt ut och blir ny Huvudsponsor för IF Elfsborg. Lamina System inser Elfsborgs betydelse för vår bygd på samtliga plan och vi är verkligen stolta och glada över att hälsa Lamina System hjärtligt välkommen som ny huvudsponsor 2019 , säger Sten Strinäs på Elfsborgs marknadsavdelning.