IF Elfsborg arbetar hårt tillsammans med våra supportrar för att fylla läktarna på Borås Arena. Nästa steg för att fler ska få möjlighet att gå på allsvensk fotboll är att IF Elfsborg startar en biljettfond där ekonomiskt och/eller socialt utsatta har möjlighet att ansöka om biljetter. Vill du bidra till att fler får besöka Borås Arena? Swisha in ditt bidrag, snabbt och smidigt!

Eric Sjölin arbetar som SLO hos IF Elfsborg och har en nära kontakt med föreningens supportrar
– Under åren 2015-2017 drevs projektet LikaOlika av Guliganerna, nyanlända fick en möjlighet att hitta faddrar i de gulsvarta gemenskapen och pengar samlades in för att kunna bjuda på allsvensk fotboll. Vår erfarenhet blev att många supportrar ville vara med och bidra till att vi kunde bjuda in fler grupper av framtida supportrar som annars inte besöker arenan frekevent. Nu tar vi det arbetet vidare genom att starta Vi Tillsammans biljettfond.

Syftet är enkelt, i vår publikstrategi finns en del där IF Elfsborg arbetar med uppsökande publikrekrytering.  Vi vill locka nya grupper till att besöka arenan som förmodligen annars inte skulle gå dit själva utifrån ekonomiska och/eller sociala förutsättningar. Genom vårt arbete i samhället, Vi Tillsammans, finns ett stort kontaktnät med fritidsgårdar, olika boenden, föreningar och skolor. Genom att samla in pengar till matchbiljetter ifrån supportrar skapas ett mervärde där de som ansöker och blir beviljade biljetter känner sig extra välkomna till Borås Arena. Biljetterna avser ståplats och kommer att delas ut match för match bland de som ansöker.

Målet är att samla in 25 000 kr och du som supporter kan enklast bidra genom att swisha valfri summa till 123 311 4899 (Märk betalningen biljettfond). Genom att bidra stöttar du såväl IF Elfsborg ekonomiskt som de nya supportrar vi kan bjuda till arenan. 

Under året kommer det även förutom pengar finns möjlighet för både sponsorer och privatpersoner att skänka biljetter till vår biljettfond. På det sättet kan vi ta hand om biljetter som annars inte skulle nyttjas och fördela ut till sökande som kan ta plats på läktarna.