I årets sista träningsmatch, också kallad det Allsvenska genrepet möter IF Elfsborg Halmstad BK på Halmstads Arena IP, lördagen den 23 mars klockan 14:00.

Den Allsvenska säsongen närmar sig med stormsteg. Elfsborg beger sig under lördagen ner till Halmstad och Superettan-laget Halmstads BK för en viktig och förberedande match inför den Allsvenska premiären 1 april.

-Nu närmar vi oss den Allsvenska premiären och då vill vi se det vi som lag lagt mycket tid och energi på. För vår del har det varit viktigt med de kollektiva prioriteringarna, hur vi pressar högt när vi ska ligga lägre och hur vi hittar våra utgångspositioner när vi startar vår speluppbyggnad – det har vi lagt mycket fokus på. När vi väl gör det så sitter även det individuella presspelet och de individuella kvaliteterna i vårt anfallsspel kommer fram på ett mycket bättre sätt. Vi vill se att de kollektiva prioriteringarna, den mentala kapaciteten och den taktiska disciplinen sitter mot Halmstad, säger manager Jimmy Thelin.

Elfsborg kommer från två raka segrar och allra senast från en mycket bra insats i träningsmatchen mot Örebro SK där IF Elfsborg vann med 2–0 efter mål av Pawel Cibicki och Rami Kaib. En match där Elfsborg visade prov på en fullgod offensiv insats med mängder av farliga målchanser. Stian Rode Gregersen, Simon Strand, Deniz Hümmet, Jonathan Levi och Pawel Cibicki, Elfsborgs samtliga nyförvärv fanns med i startelvan.

Truppen: Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning, Jesper Manns, Frederik Holst, Simon Strand, Rami Kaib, Gustav Henriksson, Joakim Nilsson, Jon Jönsson, Robert Gojani, Samuel Holmén, Stefan Ishizaki, Anton Thorsson, Simon Olsson, Eduart Iljazi, Jonathan Levi, Pawel Cibicki, Per Frick, Marokhy Ndione, Deniz Hümmet.

Frånvaro: Jesper Karlsson, Simon Lundevall (rehab) Stian Rode Gregersen (Sjukdom)

TRÄNINGSMATCH
Halmstads BK – IF Elfsborg
Halmstad Arena IP, plan 1. Lördag 23 mars, avspark 14:00
Sändning: Bt.se