Hemmapremiären mot Hammarby är nu bara några dagar bort. En nyhet som har premiär är IF Elfsborgs nya familjeläktare på sektion P1 på Ålgårdsläktaren. Sektionen är ett alternativ för alla barnfamiljer som vill ha sittplatser på långsidan till bra priser för att kunna gå med hela familjen. På familjeläktaren köper du biljetter ifrån 70 kr och uppåt.

Eric Sjölin är SLO hos IF Elfsborg och en av de som arbetar med den nya sektionen.
– 
På den nya familjeläktaren har vi utgått ifrån läktardelen som finns på långsidan vid Max hamburgerrestaurang. Vi vill utnyttja ytan kring läktaren där det redan idag finns en mindre lekplats utanför insläppet. Vi kommer sedan att arbeta tillsammans med olika samarbetspartners för att erbjuda aktiviteter kring sektionen. Vi vet att många barnfamiljer uppskattar att barnen kan ha något annat att hitta på då en del småttingar har svårt att sitta still i 90 minuter. Eftersom sektionen är närmast planen blir det färre trappsteg att gå men samtidigt en annan närhet till planen och spelarna. Vi kommer att arbeta långsiktigt med att utveckla familjeläktaren för att vara med och bidra till att skapa morgondagens Elfsborgssupportrar.

– På sektionen kommer vi att ha värdar som hjälper till och delar ut flaggor så att det syns och hörs på hela arenan att det är en sektion där barnfamiljer samlas. Vi lägger även tonvikt vid att det ska vara vårdat språkbruk som en del av den positiva stämningen.

Vill du och din familj vara med och inviga den nya familjeläktaren mot Hammarby? Köp biljetter till matchen mot Hammarby via den här länken.