På tisdagen var det dags för den tredje matchen i U21 Allsvenskan Södra när Elfsborg gästade Hisingen och BK Häcken.

Det var en på förhand intressant bortamatch som IF Elfsborg ställdes inför på tisdagseftermiddagen. Gulsvart tog med sig ett antal A-lagsspelare i Jesper Manns, Gustav Henriksson, Jon Jönsson, Rami Kaib, Jesper Karlsson, Deniz Hümmet, Marokhy Ndione samt målvakten Tim Rönning. Samtliga startade matchen mot Häcken som också var ”stjärnspäckat” med U21-mått mätt. Spelare som Johan Hammar, Juhani Ojala, Kwame Kizito var i hemmalagets startelva men också Viktor Lundberg och Daleho Irandust. Upplagt för en intressant match där hemmalaget vunnit de två inledande matcherna och Elfsborg dessvärre förlorat.

När matchen blåstes igång kanske en del trodde på en målglad tillställning med mycket offensiv fotboll, istället var det två lag med mycket rutin och erfarenhet som spelade bra fotboll men utan att skapa de där riktigt heta chanserna. Ett antal chanser uppkom från respektive lag, men matchen slutade mållöst.
– Det är en bra U21-match, jämnt och tufft men chansfattig. De hade ett bra lag, vi hade också många spelare från A-truppen med oss och det var en bra erfarenhet framför allt för våra yngre, säger tränare Tobias Linderoth.

Några utropstecken fanns att lyfta i matchen då Jesper Karlsson gjorde comeback efter en långvarig skada, samt att nyförvärvet för dagen(!) Kevin Kabran, gjorde debut.
– Kabran skrev på för oss, någon timma senare satte han sig på en buss till Göteborg för att spela U21-match vilket säger en del om hans inställning och proffsiga attityd. Han såg pigg ut och tog sig förbi på sin kant. Glädjande också att Jesper spelade 55 minuter efter lång frånvaro. Han hade gjorde det helt okej och tycker nog det är skönt att vara igång, summerar Linderoth.

För den uppmärksamme syns också ett nytt namn i startelvan, Ahmed Mahmmoud, som är en provspelare i U-truppen under tio dagar.
– Det är en spelare som kommer från Dubai, är född 2001 och som tränar med U-truppen i tio dagar. I dag spelade han en timma i U21-matchen, kommenterar sportchef ungdom, Tony Lundqvist.

BK Häcken – IF Elfsborg 0–0 (0–0)

IF Elfsborg startelva: Tim Rönning (mv) – Jesper Manns, Gustav Henriksson, Jon Jönsson, Rami Kaib – Jesper Karlsson, Joakim Engström, Ahmed Mahmmoud, Kevin Kabran, Deniz Hümmet, Marokhy Ndione,
Ersättare: Camil Altun (mv), Prince Isaac Kouame, Jesper Sandberg Hesselgren, Filip Schyberg, Tim Stålheden, Johannes Vedin, Oliver Zandén