IF Elfsborgs lagkapten Kevin Stuhr Ellegaard har fått en bra start på säsongen 2019. Förutom att vakta målet för IFE i allsvenskan är Kevin även trebarnsförälder och lagledare i Sjömarkens IF. Skolturneringen Bra Kompis Klassfotboll i maj har blivit en tradition som Kevin besökt i olika roller och verkligen tagit till sig.

Kevin, när kom du först i kontakt med Bra Kompis och arbetet som görs kring Klassfotbollen?
– Jag kom till IF Elfsborg inför säsongen 2012 och under de flesta åren sedan dess som jag har varit i föreningen har jag även tillhört de spelare som varje år besöker Klassfotbollen på Ryda Sport. Det är en fantastiskt folkfest! Som spelare på besök i tältet får du skriva mängder med autografer, ta selfies och pratat med glada männsikor som älskar fotboll. Vi vill självklart göra reklam för Elfsborg och bjuda in dem till matchbesök på Borås Arena. Det blir alltid bra stämning de matcher vi har stor barnklack på arenan.

 Under förra året turnering var du dock där i en annan roll? Den här gången som lagledare. 
– Ja, det stämmer! Min sons klass har anmält ett lag och det var jätteroligt att vara med på plats och följa dem tillsammans med alla andra föräldrar.  Lagen spelar med mixade lag, killar och tjejer, och det är sådan glädje att vara på plats. Jag gillar att det är fokus på fair play och att vara en bra kompis. En fotbollsfest helt enkelt.

Vad säger du till de barn och föräldrar som funderar på om de ska anmäla ett lag?
Det finns inte mycket att tveka på, samla ihop ett lag ifrån klassen, de spelar ingen roll om inte alla har spelat fotboll sedan tidigare. I den här turneringen kan man vara nybörjare och ändå känna sig delaktig och uppleva den fantastiska glädjen kring fotbollen. Jag hoppas att vi ses ute på Ryda Sportfält i maj.

Årets turnering spelas 25-26 maj på Ryda Sportfält och är öppen för lag i åldrarna 6 till 12 år.  Sista anmälningsdag till årets Bra Kompis Klassfotboll är måndag 8 april.  Läs mer och anmäl ett lag.