Elfsborgs sparkade igång serien på lördagen när IFK Göteborg besegrades med hela 6–3. 

Det var soligt, fint och vårlikt väder i Göteborg när det nu var dags för seriepremiär för IF Elfsborg i U16 Nationell Grupp 3 och det skulle bli en riktigt fin premiär. För två veckor sedan spelade laget finalspel i Ligacupen, där IFK Stocksund besegrades i semifinalen, men BK Häcken var för tuffa i finalen. Dock var det bra att få tävlingsmatcher mot bra motstånd nära inpå premiären. Under förra helgen spelade laget också en träningsmatch mot Mariedals IK som Elfsborg vann med 3–2.

Elfsborg var nu åter tillbaka i Prioritet Serneke Arena, där även Ligacupens finalspel spelades, och fick en drömstart på matchen när den blåstes igång. I den tredje minuten satte Daniel Ramadan dagens första mål och tre minuter senare hade Cabdimudalib Farah gjort 2–0. Blåvitt växte in i matchen och fick en reducering efter drygt tjugo minuter spelade och låg på för en kvittering, men då kunde Adrian Hugg istället öka till 3–1. Bara minuter senare reducerade IFK återigen men några minuter efter det ökade Ramadan på till 4–2, vilket också var halvtidsresultat.

Gästerna hade sedan bra kontroll på matchen i andra halvlek och ökade även på till 5–2 genom Daniel Ramadans mål till sitt hattrick efter timman spelad. Hemmalaget reducerade visserligen på en frispark men med fyra minuter kvar satte Ramadan även sitt fjärde mål för dagen. Elfsborg tog därmed en stabil och säker seger i en målglad tillställning. Något att verkligen ta med sig till hemmapremiären mot Degerfors nästkommande lördag!

IFK Göteborg – IF Elfsborg 3–6 (2–4)

Mål: 0–1 Daniel Ramadan 3′, 0–2 Cabdimudalib Farah 6′, 1–2 Linus Carlstrand 23′, 1–3 Adrian Hugg, 2–3 Algot Pärleholt 33′, 2–4 Daniel Ramadan 35′, 2–5 Daniel Ramadan 61′, 3–5 Guga Gatjetjiladze, 3–6 Daniel Ramadan 86′

Startelva: 1. Jacob Löngårdh (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Yamin Souayeh, 4. Arian Sawsani, 5. Amer Jusic (K), 6. Cabdimudalib Farah, 7. Isaac Antonsson, 8. Mohamed Adam, 9. Andrés Lindberg, 10. Edon Goq, 11. Daniel Ramadan
Ersättare: 12. Max Sandberg, 13. Adrian Hugg, 14. Casper Svahn