Det är en underdrift att det resultatmässigt har börjat bra i U19 Allsvenskan Södra. På söndagen togs tredje raka segern. 

Elfsborg har fått en riktigt smakstart på U19 Allsvenskan Södra den här säsongen. I premiären vann Elfsborg med 3–1 på bortaplan mot Värnamo, i förra veckans match fick Östers IF se sig besegrat med hela 5–0 och denna söndag var det dags för en ny målfest. Detta när Elfsborg åkte till Ängelholm för bortamatch.

Denna gång var det dock uppförsbacke inledningsvis när hemmalaget tog en tidig ledning, men det skulle visa sig vara en liten backe som snabbt planade ut. Fem minuter efter ledningsmålet var det Elfsborg som kvitterade genom Jesper Sandberg Hesselgrens mål. Därefter tog Elfsborg ett stabilt grepp spelmässigt i matchen och kunde ta ledningen när Jack Cooper Love satte 2–1 i 20′ minuten. Med tio minuter kvar av första halvlek ökade Cooper Love till 3–1 innan han precis före halvtidsvilan även gjorde 4–1. Psykologiskt viktiga mål pratas det om i fotboll – detta gav i alla fall en bra grund att jobba vidare på i andra halvlek.

Andra halvlek blev inte alls den målfest som första halvlek var, men likväl ett bra spel med en välorganiserad och stabil defensiv att luta sig mot. I slutet kunde Aleksandar Ceganjac göra 5–1 vilket också var slutresultatet i denna match. Elfsborg har därmed full pott, är serieledare och har hela 13–2(!) på tre matcher.

Nästa match är den 18 april då Örgryte IS gästar Borås Arena.

Ängelholms FF – IF Elfsborg 1–5 (1–4)
Mål: 1–0 8′, 1–1 Jesper Sandberg Hesselgren 13′, 1–2 Jack Cooper Love (20), 1–3 Jack Cooper Love (36), 1–4 Jack Cooper Love (44), 1–5 Aleksandar Ceganjac (82).
Truppen: 30. Camil Altun (mv), 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Makwan Sawsani, 3. Johannes Vedin, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Musa M’Benga, 10. Jack Cooper Love, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 16. Kevin Liimatainen (K), 15. Nattnael Zerai, 17. Gustav Broman, 18. Aleksandar Ceganjac, 19. Jesper Sandberg Hesselgren