Efter den sköna hemmavinsten mot GIF Sundsvall i söndags åkte Elfsborg under fredagen norrut i landet för spel mot Östersunds FK. En jämn tillställning som slutade 1-1 efter mål av Jonathan Levi.

Jimmy Thelin gjorde två förändringar i startelvan inför matchen. Stian Rode Gregersen var tillbaka efter avstängning och en skadad Per Frick ersattes av Kevin Kabran.

Pawel Cibicki rullade igång matchen på Jämtkraft Arena i vårsolen i Östersund. En jämn men något stängd inledning. Hemmalaget hade som förväntat det största bollinnehavet och hade flera försök till anfall men hade svårt att skapa några riktigt farliga målchanser. Det var istället IF Elfsborg som skapade de farligaste chanserna och ledningsmålet skulle komma redan i den 23e matchminuten. Kevin Kabran hittade Jonathan Levi strax utanför straffområdet, och genom en fin fint gjorde han bort en Östersundsförsvarare och placerade säkert in bollen bakom målvakten. En härlig start för IF Elfsborg.

Efter en haltvtimmes spel tog Elfsborg över matchen mer och mer. Större bollinnehav, högre press och flera viktiga offensiva bollvinster.  I matchminut 33 fick det senaste nyförvärvet visa upp sig på nytt efter sin tidigare assist. Utanför straffområdet tog han emot bollen och avlossade en hård svepande vrist i stolpen.

0-1 stod sig till halvtid.

Till den andra halvleken växlade båda lagen upp tempot. En nu mer fartfylld match roade framförallt hemmapubliken och i matchminut 60 kom kvitteringen. Målskytt: Curtis Edwards, genom ett inspel från högerkanten. Strax efter kvitteringen var Elfsborg mycket nära en snabb replik då Cibicki fint spelade in bollen till Samuel Holmén som kom löpandes in i straffområdet. Avslutet hamnade dock strax utanför.

Matchens tempo stannade av något under matchens sista 20 minuter. Inhoppande Jesper Karlsson var dock mycket nära ett segermål i slutet av matchen då han i den 88e matchminuten, på en snabb Elfsborgskontring, sköt bollen i stolpen strax utanför straffområdet. Men det oavgjorda resultat stod sig till slutsignalen.

Östersunds FK – IF Elfsborg 1-1 (0-1)

Målen: 1–0 Jonathan Levi (23), 1-1 Curtis Edwards (60)

Startuppställning: Kevin Stuhr-Ellegaard–Frederik Holst, Stian Rode Gregersen, Joakim Nilsson, Simon Strand, Robert Gojani, Simon Olsson, Samuel Holmén – Jonathan Levi (Ut 81, Pawel Cibicki, Kevin Kabran (Ut 70)

Ersättare: Tim Rönning, Gustav Henriksson, Rami Kaib, Deniz Hümmet, Simon Lundevall (In 70) Jesper Karlsson (In 81), Marokhy Ndione

Varningar, IFE: Samuel Holmén (44), Gustav Henriksson (28) Joakim Nilsson (74)