Elfsborg satte defensiven i en tuff bortamatch mot Lunds BK.

För IF Elfsborgs U17-trupp har det varit en intressant inledning på säsongen. Först förlust mot ett för dagen bättre Kalmar i premiären, sedan seger med 5–3 i en av säsongens tuffaste bortamatcher mot Helsingborgs IF, detta efter att ha kommit tillbaka efter ett tappat överläge med tre mål. I förra matchen hade Elfsborg återigen sakerna under kontroll med tre måls ledning innan Degerfors hämtade ikapp och matchen slutade 4–4. Nu var det tillbaka till grunderna som gällde.

Elfsborg åkte på långfredagen till Klostergårdens IP i Lund där Lunds BK var motståndare för dagen. Ett Lund som senast kom från en bortaseger med 1–0 mot Örebro och dessförinnan 2–1 mot Degerfors på hemmaplan. För gästernas del var det dags att sätta defensiven vilket man också gjorde, men första halvlek var inte riktigt som önskat. Hemmalaget kom ut piggt och kunde också skapa några chanser, men Elfsborg stod emot och var kanske närmst ett ledningsmål efter ett friläge i slutet av första halvek.

Efter paus kom gulsvart, för dagen röd-vitt, ut och fick en betydligt bättre matchbild. Spelmässigt började Elfsborg få ett övertag och skapar också chanser att ta ledningen, men Lund har med lite tur och skicklighet möjligheten att hålla nollan. Detta gör att matchen slutar oavgjort och första mållösa matchen för i år, men också första hållna nollan.

Här näst väntar västderby när IFK Göteborg tar emot IF Elfsborg den 28 april på Kviberg klockan 14.00.

Lunds BK – IF Elfsborg 0–0 (0–0)
Truppen: 30. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Johannes Abdulahad, 5. Teodor Svensson, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 10. Besfort Zeneli, 11. Mattias Mannerstål, 12. Lukas Beischer, 14. Arvid Skantz (K), 15. Kevin Strand, 16. Arbnor Shabani, 17. Isaac Antonsson, 19. Otto Vallentin