En ny seger och för andra matchen i rad gör IF Elfsborg fyra mål. Formen är uppåtgående – och lördagens bortamöte med IK Sirius slutade med en härlig 4–2-seger. Pawel Cibicki stod för två av målen.

Det var, precis som i senaste matchen mot ÖSK, en sprakande öppning av matchen när Di Gule reste till Uppsala för möte med IK Sirius under lördagen. Det tog nämligen bara två minuter innan publiken på Studenternas IP fått bevittna matchens första mål. Dock var det hemmalaget Sirius som fick jubla först då John Junior Igbarumah tog hand om en retur från en stolpträff på bästa sätt.

Elfsborg skulle dock inte låta sin motståndare ha ledningen i den här matchen speciellt länge. Bara drygt två minuter senare vände Stefan Ishizaki om på högerkanten och slog in ett inlägg som Pawel Cibicki förvaltade på bästa sätt med pannan.

Det var ett mål som gav energi. Minuter efter kvitteringen ställde gästande Elfsborg om och Jonathan Levi satte full fart framåt. Samme Levi avslutade också anfallet när han gick på skott. Dock utan framgång – den här gången.

På planen var det ställningskrig, men det var samtidigt tydligt att IFE var laget som ville mest framåt. Det fick man också utdelning för när Simon Lundevall, läckert framspelad av tidigare nämnde Jonathan Levi, slog in ledningsmålet efter en ny omställning från de gulklädda.

Sedan skulle det än en gång bara dröja två minuter innan det var dags för ett nytt mål. Pawel Cibicki tog emot bollen vid mittlinjen, avancerade framåt och gick oväntat nog på skott från dryga 30 meter. Cibicki hade nämligen uppfattat att Sirius målvakt Lukas Jonsson stod placerad långt ut, och det något fräcka försöket slutade på bästa möjliga vis. 3–1 och ett drömmål från Pawel Cibicki.

De offensiva kombinationerna i Elfsborg var fortsatt välfungerande, vilket skapade flertalet ytor framåt. Den offensiva topptrion Simon Lundevall, Pawel Cibicki och Jonathan Levi löpte mycket och gärna.

Mot slutet av halvleken skulle även ett fjärde mål för gästande IFE komma. Stian Gregersen mötte Jonathan Levis hörna med pannan och tryckte dit utökningen två minuter från pausvilan. När domaren sedan väl blåste för halvtidsvila var det med resultatet 1–4 på tavlan.

I den andra halvleken fick Deniz Hümmet komma in i ett tidigt skede för Stefan Ishizaki. Hümmet som gjorde ett av Elfsborgs fyra mål senast.

Den andra halvleken saknade inte chanser, men var föga förvånande långt ifrån lika händelserik som den första. Elfsborg hade en stabil ledning att spela på, och kunde sticka upp lite då och då där bland andra Pawel Cibicki och Jonathan Levi hade varsitt läge.

Manager Jimmy Thelin gjorde ytterligare två byten. Jon Jönsson och Jesper Karlsson fick komma in. Ut gick målskyttarna Stian Gregersen respektive Simon Lundevall.

När en minut av den avslutande tilläggstiden spelats lyckades Sirus Abdul Razak reducera till 2–4, som också blev slutresultatet i den här matchen. En ny skön trepoängare för IF Elfsborg!

IK Sirius–IF Elfsborg 2–4 (1–4)

Målen: 1–0 John Junior Igbarumah (2), 1–1 Pawel Cibicki (4), 1–2 Simon Lundevall (26), 1–3 Pawel Cibicki (28), 1–4 Stian Gregersen (43), 2–4 Abdul Razak (90+1)

Startuppställning (4-5-1): Kevin Stuhr-Ellegaard–Frederik Holst, Stian Gregersen (66), Joakim Nilsson, Simon Strand–Jonathan Levi, Stefan Ishizaki (58), Simon Olsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall (71)–Pawel Cibicki

Ersättare: Tim Rönning, Jon Jönsson (66), Jesper Manns, Joakim Engström, Deniz Hümmet (58), Kevin Kabran, Jesper Karlsson (71)

Varningar, IFE: