I slutet på april, precis innan årets seriespel ska dra igång, har Kronäng Arena Cup etablerat sig som en populär träningsturnering för barn i Borås. Årets turnering lockade 115 lag som spelade 230 matcher under två intensiva dagar. IF Elfsborgs fanns under lördagen på plats med Per Frick och Marokhy Ndione för autografskrivning och 1500 värdebevis delades ut inför matchen mot IFK Norrköping.

Kronäng Arena uppfördes för några år sedan och är en naturskön hemvist åt Kronängs IF strax utanför centrala Borås. Under helgen 27-28 april var det fullt fart då 115 lag gjorde upp i det som för de flesta var årets första utomhusturnering. Thomas Pettersson hos Kronängs IF är en av de ansvariga för turneringen och berättar mer om hur den vuxit genom åren.

–  Hela turneringen började för fyra år sedan eftersom vi märkte att det fanns önskemål om att spela fler träningsmatcher för lag i åldrarna upp till 12 år strax innan att seriespelet drar igång. Intresset har varit enormt stort och vi har fått sätta ett tak på 115 lag i dagsläget. Det blir en enorm folkfest här ute på Kronäng Arena och vi får kalla in en stor del av vår egen förening för att rodda all logistik och försäljning. Vi är jätteglada att vi har ett samarbete med IF Elfsborg som både ställer upp med värdebevis på matchbiljetter och skickar spelare som är idoler för barnen.

De för dagen skadade Per Frick och Marokhy Ndione fick under lördagen vara på plats hos Kronäng för snack och autografskrivning. För IF Elfsborg är besök hos lokala föreningar och på turneringar en viktig del av föreningens uppsökande publikrekrytering.  Eric Sjölin hoppas att många av barnen som spelat turneringen dyker upp med sina familjer på IF Elfsborgs nästa hemmamatch.

– En del av vår publikstrategi är att tidigt i åldrarna bygga en relation med alla fotbollsintresserade barn i vår region, vi vill att de ska få Elfsborg som favoritlag och lockas att göra ett första matchbesök på Borås Arena.  Alla barn som spelat Kronäng Arena Cup har fått ett värdebevis till matchen mot IFK Norrköping den 6 maj. Genom att lösa in värdbeviset i biljetthuset på matchdagen kan barnet som spelat få en gratisbiljett och föräldrar och syskon kan köpa till för halva priset (75 respektive 50 kr). Vi kommer att arrangera ett barnkoncept på Knallelandsläktaren som vi kallar för ’Vi Tillsammans-läktaren’ de matcher där vi nyttjar de annars tomma läktarsektionerna. Det blir familjeaktiviteter på området bakom läktaren och perfekt för barnfamiljer att gå på matchbesök till en billig peng.

Läs mer om IF Elfsborgs arbete i samhället, Vi Tillsammans.